Tavuk Sarma MALZEMESİ (4 kişilik) * 4 adet dövülmüş tavuk göğsü * 500 gr ıspanak * 1 adet havuç * 2 adet soğan * 4 çorba kaşığı sıvı yağ * 1 çorba kaşığı elma sirkesi * 4 adet yumurta * Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI İnceltilip, dövülmüs tavuk gögüslerini tuzlayıp, biberleyin. Yağlanmış kalıplara yerleştirin. Ispanağı ayıklayıp iyice yıkayın. ince ince doğrayın. Soğanı ince ince kıyıp 2 çorba kaşığı sıvı yağla kavurun. Tavuk etlerini yerleştirdiğiniz kalıpların içine ıspanakları paylaştırın. Her kalıbın içine birer yumurta kırın. 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı elma sirkesi, tuz ve karabiberle sos hazırlayın. Hazırladığınız sosu kaselerin üzerine gezdirin. Havuçları kibrit çöpü inceliğinde kesip, düzgünce yumurtanın etrafına dizin. 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirip, servis yapın. Vezir Parmağı MALZEMESİ (4 kişilik) * 500 gr un * 3 bardak su * 1 çay kaşığı tuz * 1 çay kaşığı şeker * 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı * 4 adet yumurta * 4 bardak su * 4 bardak şeker, limon * Kızartmak için: Sıvıyağı HAZIRLANIŞI Önce şurubu hazırlama için 4 bardak şekerle 4 bardak suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin. Ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın. Hamur için suyu, tuzu, şekeri ve yağı kaynatın. Unu azar azar ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın. Karışım hamurlaşmaya başladığında yumurtaları teker teker yedirerek ilave edin. Ocaktan alın. Hamura parmak şekli verin. Kızgın yağa atarak kızartın. Çıkarıp, soğuk şerbete atın. Şerbetini emince çıkartıp, servis yapın.
Fırında Sütlü Patates MALZEMESİ (4 kişilik) * 5-6 adet iri patates * 250 gr süt * 150 gr tereyağı * Rendelenmiş kaşar peyniri HAZIRLANIŞI Patatesleri haşlayın. Suyunu süzüp kabuklarını soyun. Derin bir kapta pattesleri ezin . Sütü ve teryağını ilave edip iyike karıştırın. Yağlanmış fırın kabına yayın. Üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri şerpiştirin. Fırını 10 derecede ısıtın. Patatesi fırına koyun. Kaşar peynirler eriyip üzerini hafif kızarana kadan fırında tutun. Fırından alın ve sıcak olarak servis yapın.