Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 06 Mayıs 2006
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet sofrası
Mutfak rehberi

Lezzet sofrası



Tavuk Sarma
MALZEMESİ (4 kişilik)
* 4 adet dövülmüş tavuk göğsü
* 500 gr ıspanak
* 1 adet havuç
* 2 adet soğan
* 4 çorba kaşığı sıvı yağ
* 1 çorba kaşığı elma sirkesi
* 4 adet yumurta
* Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
İnceltilip, dövülmüs tavuk gögüslerini tuzlayıp, biberleyin. Yağlanmış kalıplara yerleştirin. Ispanağı ayıklayıp iyice yıkayın. ince ince doğrayın. Soğanı ince ince kıyıp 2 çorba kaşığı sıvı yağla kavurun. Tavuk etlerini yerleştirdiğiniz kalıpların içine ıspanakları paylaştırın. Her kalıbın içine birer yumurta kırın. 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı elma sirkesi, tuz ve karabiberle sos hazırlayın. Hazırladığınız sosu kaselerin üzerine gezdirin. Havuçları kibrit çöpü inceliğinde kesip, düzgünce yumurtanın etrafına dizin. 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirip, servis yapın.

Vezir Parmağı

MALZEMESİ (4 kişilik)
* 500 gr un
* 3 bardak su
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı şeker
* 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
* 4 adet yumurta
* 4 bardak su
* 4 bardak şeker, limon
* Kızartmak için: Sıvıyağı
HAZIRLANIŞI
Önce şurubu hazırlama için 4 bardak şekerle 4 bardak suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin. Ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın. Hamur için suyu, tuzu, şekeri ve yağı kaynatın. Unu azar azar ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın. Karışım hamurlaşmaya başladığında yumurtaları teker teker yedirerek ilave edin. Ocaktan alın. Hamura parmak şekli verin. Kızgın yağa atarak kızartın. Çıkarıp, soğuk şerbete atın. Şerbetini emince çıkartıp, servis yapın.

Fırında Sütlü Patates
MALZEMESİ (4 kişilik)
* 5-6 adet iri patates
* 250 gr süt
* 150 gr tereyağı
* Rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI Patatesleri haşlayın. Suyunu süzüp kabuklarını soyun. Derin bir kapta pattesleri ezin . Sütü ve teryağını ilave edip iyike karıştırın. Yağlanmış fırın kabına yayın. Üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri şerpiştirin. Fırını 10 derecede ısıtın. Patatesi fırına koyun. Kaşar peynirler eriyip üzerini hafif kızarana kadan fırında tutun. Fırından alın ve sıcak olarak servis yapın.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
İşine gelirseEvlilik beklerken ayrılık...
Örnek bir davranışDizi aşkı modasına uydular...
Arkası sağlamİdeal erkek...
Çölyak gizli seyredebilirÜzüm çekirdeği gözleri koruyor
Kan şekeri ölçümü eğitimiVücudun filtresi
Güncel sağlıkAslanpençesi akneleri...
A'dan Z'ye hastalıklarBikini ateşi kavuracak
Güneşe 'timsah' gözüyle bakınEyeliner ve göz kalemi kullanımı
Annenizi şımartınLavantanın mucizesini keşfedin
Çizgi ötesiTelekulak
Mesaj kutusuKuş kafesi
fax...fax..
GÜNCEL
Aşkını Aşkını eterle boğdu
Bursalı çılgın aşık, başka biri ile nişanlanacağını öğrendiği eski...
Vahşet ayıramadı
Sınır ötesi talimat
Yeşilçam ağlıyor
Gençlik eğleniyor
Gelinin intikamı!
Okullarda kan durmuyor!
SPOR
Kılıçlar Kılıçlar çekildi
Sarı-Lacivertliler, bu dostluğun kupada Kartal'a, ligde Cimbom'a...
Tümer'e kelepçe
Aslan, İliç'e güveniyor!
Fener'e iki müjde
Transfer Daum'un
Cimbom'a tuzak
Hodziç bırakıyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Yağmur 15 C,Par. Bul. 8 C
ANKARA - Yağmur 17 C,Par. Bul. 4 C
IZMİR - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 8 C
ANTALYA - Par. Bul. 22 C,Par. Bul. 13 C
ADANA - Par. Bul. 21 C,Par. Bul. 13 C
EKONOMİ
IMKB E: 44.251,440 D:% -0,89
DOLAR S: 1,322 D:% -0,11
EURO S: 1,669 D:% 0,09
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu