Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 24 Kasım 2005
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet sofrası
Mutfak rehberi

Lezzet sofrası



Çerkez Barbunyası

HAZIRLANIŞI
İnce doğranmış soğanı yağda hafif kavurun. Küp şeklinde kesilmiş domatesi ekleyin. Barbunyayı, tuz, şeker eklediğiniz suda haşlayıp, suyunu süzün. Kalan barbunya suyunu (1 bardak olmalı), ceviz içi, ekmek içi ve dövülmüş sarımsakla blendırda çekin. Sosa sütü ilave edin. Cevizli sosun dörtte birini fasulyeye karıştırın. Kalanını fasulyenin üzerine dökün. Üzerini süsleyerek servis yapın.

MALZEMESİ (4 kişilik)
* 1 kg barbunya fasulyesi
*
1çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet kuru soğan, 3 domates
*
1.5 su bardağı su
* 200 gr ceviz, 1 fincan süt
*
2 dilim bayat ekmek içi
* 3 diş sarımsak, tuz
*
1 tatlı kaşığı şeker

Aşure

HAZIRLANIŞI
Buğday, fasulye ve nohudu ayıklayıp akşamdan suda ıslatın. İncir, kayısı ve üzümü de iyice yıkayıp ıslatın. Buğdayı büyük bir tencerede, 30 bardak su ile kısık ateşte 4-5 saat pişirin. Sonra da yıkanmış pirinç ve 1 bardak süt katın. Haşlanmış fasulye ve nohudun kabuklarını çıkartın. Hafif haşlanmış kayısı ve incirleri de küçük parçalara bölün. Üzümleri hafifçe haşlayın ve hepsini aşureye katın. Şeker, kıyılmış cevizin yarısını da ekleyip 15 dakika kaynatın. Aşureyi, kaselere paylaştırın. Biraz soğuduktan sonra üzerini fıstık, kuş üzümü, fındık ve cevizle süsleyin.

MALZEMESİ (10 kişilik)
* 500 gr aşurelik buğday
*
1'rer çay bardağı pirinç, kuru fasulye, nohut
* Yarım su bardağı çekirdeksiz üzüm
*
Yarım su bardağı ceviz
* 6-7 adet kuru kayısı, incir
*
1 bardak süt, 1.5 kg toz şeker
* Üstü için 2 çorba kaşığı helva fıstığı
*
1 kahve fincanı kuş üzümü
* 1 çay bardağı kavrulmuş fındık
*
1 çorba kaşığı yeşil fıstık, gül suyu

Sebze Yemeği

HAZIRLANIŞI
Bir tencerede az miktar sıvı yağda kavurduğunuz 2 yemek kaşığı salçanın içine eti ilave edin. 5 dakika kadar çevirin. Sonra küçük parçalara ayrılmış, kabak, brokoli ve domatesi tencereye ekleyin. Baharatlarını ve suyunu da ilave ederek pişmeye bırakın. Ayrı bir tencerede pilavı sade olarak pişirin. Etli sebze yemeği le birlikte servis yapın.

MALZEMESİ (4 kişilik)
* 1 su bardağı Amerikan pirinci
*
1 kg kabak
* 1 kg domates
*
Yarım kg brokoli
* Yarım kg kuşbaşı et
*
2 yemek kaşığı salça
* Tuz, karabiber, kırmızıbiber




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Göründükleri kadar cahil...'Tek başına oynasın'
'Tarkan'ın şarkılarını...Ah bir de anne olsa!
Sohbetlerine doyulmadıSözünü tutabilecek mi?
Ankara'da buluştular...Hayal gerçek oldu
Ömür boyu ilaç kullanımı şartReflü hastalığında tanı
Güncel SağlıkGuınness rekorları
Aşk günlüğüMutluluğun sırrı: Affet ve unut!
Burçlara göre maskelerKendi kendinizin kuaförü olun!
Cildinizi temizlerken...Zarif yüze küçük küpe
En iyiyi kokla, tarzını bulŞişmiş ayaklarla ayakkabı alın
HamaratStand-up yapıp servet kazanacak
Claudia Schiffer parasız...İngiltere'nin en seksisi...
'Hayatımda kimse yok!'Hande tura çıkıyor
Çizgi Ötesi
GÜNCEL
Dürüstlüğe Dürüstlüğe piyango
Turizmci, kendisine fazla para üstü veren mendilciyi bulmak için 3...
Giyotin geçit!
İnek turisti bozar
'Muhabbet' fırtınası!
Tebeşirsiz Öğretmenler Günü...
Çok namusluymuş!
Karışık aşkın cinayeti
SPOR
Kadıköy'de Kadıköy'de ağır darbe
Sarı-Lacivertliler, UEFA'ya kalmak için PSV Eindhoven'ı 6 Aralık'ta...
UEFA bile zor!
Sambacılar çok arandı
Rehavet yok
Cesur adım
Dimdik ayaktayız
Şifo'dan sonra iki istifa daha
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Yağ. Ola. 8 C,Par. Bul. 7 C
ANKARA - Açık 3 C,Açık -2 C
IZMİR - Yağmur 18 C,Yağmur 9 C
ANTALYA - Par. Bul. 18 C,Par. Bul. 9 C
ADANA - Açık 15 C,Açık 8 C
EKONOMİ
IMKB E: 36.179,290 D:% 2,62
DOLAR S: 1,361 D:% -0,55
EURO S: 1,605 D:% 0,09
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu