Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 16 Ekim 2005
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Dünya değişirdi
Ezeli ve ebedidir

Büyücüye itibar etme, çünkü...



Büyücü ve cincilere neden inanmamalıyız? Beyaz Hoca açıklıyor...

***

Dünya değişirdi

Büyü gerçek olsaydı, cinlerle istenilen yapılabilseydi dünyanın düzeni bozulur, şimdi bambaşka bir dünyada yaşıyor olurduk.

7- Cinlerle insanlara fayda veya zarar verme mümkün olsaydı...

Bir an için büyücülerin doğru söylediklerini düşünelim. Büyücülerin cin aracılığı ile büyü yaparak olağanüstü işler yaptıklarına, insanların beyinlerine ve kalplerine hükmettiklerine, diledikleri her şeyi yapabildiklerine inanalım ve bu iddialarının gerçek olduğunu varsayalım. Büyücülerin gizli açık her şeyi bildiklerini ve olayları etkileyip değiştirdiklerini kabul edelim.

DÜNYANIN DÜZENİ NE OLURDU?
Tabii altüst olur, her şey bozulurdu. Dünya büyücülerin ve cinlerin savaş meydanı haline dönüşürdü. Mesela, büyücüler başka devletlerin gizli sırlarını, planlarını cinler ile öğrenirlerdi. Başkalarının kasalarındaki paraları ve çekleri, cinler eliyle çalarlardı. Teröristlerin büyücüleri, cinlerine istedikleri yeri bombalatırdı. Devletler ve gruplar, büyücüleri ve cinleri eliyle rakiplerini öldürtürlerdi... Hele şu borsacılar neler yapmazlardı? Bunu uzatabiliriz. Mesela büyücüler her gece birkaç dünya güzeli ile sefa sürerlerdi. En önemlisi büyücüler böyle zavallı insanları kandırmaya uğraşmazlar, kısa zamanda nerede petrol var, nerede altın var cinlerden haber alır ve kendileri de süper kazançlar elde ederlerdi. Hele uluslararası mücadelelerde ve müzakerelerde diplomat kılığına giren büyücüler, karşı tarafa bütün istediklerini kabul ettirirlerdi. Büyücülerin dedikleri doğru olsaydı bizim AB sevdalıları şimdiye çoktan Avrupa'nın bütün kapılarını açarlardı. Hele şu Kıbrıs meselesi çoktan lehimize çözülürdü. Tabii büyücülerin söyledikleri doğru olsaydı, şu Irak'ın keskin büyücüleri Amerika'yı oralara yaklaştırmazlardı. Bush'a bir keskin büyü yaparlar, düşüncesini değiştirirlerdi, hani bir bayanı bir kişiye aşık yaptıkları gibi. Bush'u da Irak'a ve Arap halkına aşık ve dost haline getirirlerdi. O zaman Bush, Iraklılar'a bomba yerine dolar gönderirdi. Kısacası eğer büyücülerin büyüleri gerçek olsaydı, cinlerle dilediklerini yapabilselerdi, dünyanın düzeni bozulur, bambaşka bir dünyada yaşıyor olurduk. Tekrar edelim, en önemlisi de bizzat büyücüler süper zengin olurlar, toplumda şeref ve itibarları zirvede bulunurdu. Şimdiki gibi aşağılık ve itibarsız bir hayat yaşamazlardı... Bütün bunlar gösteriyor ki, büyücülerin iddiaları gerçek değildir, yaptıkları büyüler de, cin ve ruh çağırma hikayeleri de, cinler eliyle dilediklerini yapabilecekleri ve her bilgiyi cinlerden elde edebilecekleri şeklindeki kuruntuları da yalan, hile ve kandırmacadan ibarettir.

IV- Yahudilik ve Hıristiyanlık'ta büyücülük yasaklanmıştır
Temelde hak din olan, fakat sonradan birçok değişikliğe uğramış bulunan Yahudilik ve Hıristiyanlık'ta büyü ve büyücülük yasaklanmış, hatta büyücülük yapanlar, ağır cezalara çarptırılmışlardır.

A- YAHUDİLİK'TE YASAK
Yahudilik'in kutsal kitabı Tevrat'ta büyücülüğün her çeşidi şiddetle yasaklanmıştır. Hatta büyücülük yapanlara ağır cezalar getirilmiştir. Tevrat'ta şöyle denilmektedir: "Afsuncu kadını yaşatmayacaksın" (Çıkış: 22/18) "Cinlere ve bakıcılara dönmeyin, sihirbazlık (büyücülük) etmeyeceksiniz ve münnecimlik (yıldıznamecilik, yıldız falcılığı) etmeyeceksiniz. Ve cinci, yahut bakıcı olan erkek veya kadın, mutlaka öldürülecektir." (Levililer, 19/26, 31, 20/27) Ayrıca Tevrat'ta büyücülükle başa gelecek şeylerden kurtulmanın mümkün olmadığı da ifade edilmektedir. (İşaya: 47/8-14) Tevrat'ta büyücülük ve benzeri şeyler, Yahudi olmayan milletlerin kötü fiilleri olarak gösterilmektedir. (Tesniye: 18/9-14) Ayrıca Talmud'da büyücülük puta tapıcılıkla bir tutulmuştur. (DİA, Büyü) Kısacası Tevrat ve ona bağlı Yahudi şeriatı, büyülücüğü, afsunculuğu, gaipten haber veren bakıcılığı, yıldız falcılığını ve benzerlerini şiddetle yasaklamış ve bu yolda ağır cezalar getirmiştir.




DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
Dehşet istasyonuAdı çıktı dokuza!
Zorla katil ettilerGribin kuluçka vakti...
Şimdi lüfer zamanıBotoksu boş ver, ceviz ye!
Sevdiği kızın adı eleverdi!Hurdaya hayat veriyor
Ablasına özendi şampiyon olduDoğuştan yalnız!
Kadıköy'de panikSilah sevenin adresi: Poligon
Tele kulakGüneBAKIŞ
GüneBAKIŞ 2GüneBAKIŞ 3
EKONOMİ
Korkumuz kart 'Korkumuz kart'
Türkiye'nin en büyük şirketlerinden Arçelik'in Genel Müdür...
'Ülkem için görüşürüm'
'Kara delik 30.4 ERDEMİR yuttu'
'Görüş isteyemeyiz'
G-20 zirvesi başladı
199 milyon lira ile...
Vakıfbank'ın bayram kredisi
MAGAZİN
Kitaba Kitaba değil de Ebru'ya ilgi var
Ebru Şallı'nın imza gününe doluşan minikler ünlü mankenin bol bol...
Lerzan, Aydın'a partner oluyor
Sibel Can'dan Ramazan diyeti
Kemal Sunal'ın tezi, kitap oldu
Moris için dinini...
1 trilyon liraya daire satın...
Sanal alemde Nurgül de var
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Kapalı 18 C,Kapalı 11 C
ANKARA - Yağmur 19 C,Yağmur 8 C
IZMİR - Par. Bul. 24 C,Par. Bul. 12 C
ANTALYA - Par. Bul. 24 C,Par. Bul. 15 C
ADANA - Par. Bul. -31 C,Par. Bul. 23 C
EKONOMİ
IMKB E: 31.726,020 D:% -1,02
DOLAR S: 1,368 D:% -0,18
EURO S: 1,641 D:% 0,40
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
SPOR
GÜNCEL
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu