Kızartılmış Balık HAZIRLANIŞI Makarnayı haşlayın. Enginarı dörde bölün. Kabakları halka halka kesin. 2-3 yemek kaşığı domates suyunu bir tavada ısıtın. İçinde kabak ve sarmısakları 1-2 dakika pişirin. Sonra makarna, enginar ve domatesi karıştırın. Kekik, tekrar 2-3 çorba kaşığı domates suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın. Zeytinleri küçük doğrayıp, galeta unuyla karıştırın. Balık filetoların üzerine limon suyu, tuz ve karabiber dökün. Balıkları una ve çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp kızartın. Makarnalı salata eşliğinde servis yapın...
MALZEMESİ (4 kişilik) * 300 gr makarna * 1 kutu konserve enginar * 1 kutu konserve doranmış domates * 2 kabak, 2 diş sarımsak l125 gr galeta unu * 8 adet yeşil zeytin * 8 dilim turna balığı filetosu * 3-4 çorba kaşığı un, limon * 2 adet yumurta, margarin * Tuz, karabiber, kekik
Semizotu Salatası HAZIRLANIŞI Semizotunu ayıklayıp iyice yıkayın ve sularını süzdürün. Soyulmuş sarımsakları döverek yoğurtla karıştırın. Domatesin kabuklarını soyup küçük doğrayın. Domatesleri, sarımsaklı yoğurdu, tuz, karabiber, dövülmüş cevizi semiz otu yapraklarıyla karıştırın. Üzerine kırmızı biber ve ceviz serpin. Buzdolabında biraz soğutarak servis yapın.
MALZEMESİ (4 kişilik) * Yarım kilo semizotu * 1 su bardağı yoğurt * 1 çorba kaşığı çekilmiş ceviz * 2 diş sarımsak * 1 adet domates * Tuz, kara biber, kırmızı biber
Saray Sarması HAZIRLANIŞI Bir tencerede süt, un, tozşeker ve vanilyayı karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamını alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebiyi ocaktan alın içine margarin atıp, karıştırın. Kare bir kabı hafifçe ıslatın. Hazırladığınız muhallebiyi kaba döküp üzerini düzeltin. Katılaşması için bir gece buzdolabında bekletin. Tatlıyı uzunlamasına dilimlere bölün. Düz bir zemine hindistancevizi serpin. Tatlı dilimlerini Hindistan cevizine bulayıp üzerine ceviz serptikten sonra rulo şeklinde sarın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 litre süt * 6 çorba kaşığı un * 9 çorba kaşığı toz şeker * 1 paket vanilya * 60 gr margarin * 1 küçük damla sakızı * 1 su bardağı çekilmiş ceviz * Yarım su bardağı Hindistan cevizi