Etli Kabak Dolması HAZIRLANIŞI Kabakların üstünü kazıyıp, 2'ye bölün, içlerini oyun. Soğanları ince kıyın, üzerine kıyma, pirinç, kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyin iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı kabaklara doldurun, üzerine kemik suyunu ekleyerek 15 dakika kadar pişirin. Terbiye için yumurta ile kemik suyunu çırpın, üzerine unu ekleyin, çırpmaya devam edin, kabağın sıcak suyundan azar azar ekleyerek malzemeyi ısıtın, terbiyeyi de tencereye ekleyin, tereyağını da koyduktan sonra 2 dakika kadar pişirin. Üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 4 orta boy kabak * 2 orta boy soğan, 25 gr tereyağı * 150 gr dana ve koyun kıyma * 2 yemek kaşığı pirinç * 1 su bardağı kemik suyu * 4-5 dal dereotu, 4-5 dal maydanoz * Karabiber, tuz, 1 yumurta * Terbiye için yarım çorba kaşığı un * Yarım su bardağı kemik suyu