Akdeniz mutfağının önemli lezzetlerinden kereviz, içerdiği maddeler sayesinde sinirliliği önlüyor. B vitamini, demir ve kireç yönünden zengin olan kereviz, şeker, yüksek tansiyon ve romatizma hastalıklarına da iyi geliyor. Kerevizin, içerdiği maddeler sayesinde insanları sinirlilik halinden uzak tuttuğu bildirildi. Salatası, çorbası, zeytinyağlı yemeği yapılarak tüketilebildiği gibi, yemeklere kendine özgü bir lezzet de katan kereviz, içerdiği değerlerle alternatif tıpta birçok hastalığın tedavisinde de kullanılıyor. Yaprak ve kök kerevizi olmak üzere 2 çeşidi bulunan ve anavatanı Güney Avrupa olan kereviz, deniz havası alan rutubetli yerlerde yetişiyor. Kereviz en çok içeriğindeki ''sedanonik anhidrit'', ''sedanolin'', ''limonen'', ''palmitik asid'' ve ''gayakol'' gibi maddeler sayesinde zihinsel yorgunluğun giderilmesine etkili oluyor. Bol miktarda B vitamini, demir ve kireç içeren kereviz, unutkanlığı ve sinir yorgunluğunu da gideriyor. İdrar söktürücü bir özelliğe de sahip bulunan kereviz, böbrek taşı ve kumlarının düşürülmesine yardımcı oluyor. Ayrıca kereviz; şeker, yüksek tansiyon ve romatizma hastalıklarına karşı da iyi geliyor.