Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 21 Ağustos 2005
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet Sofrası
Bunları Biliyor Musunuz?

Lezzet Sofrası



Semizotu Salatası
HAZIRLANIŞI Semizotlarının sap kısımlarını kesin. Yapraklarını iyice yıkadıktan sonra süzün. Çukur bir kaba mayonez, zeytinyağı, limon suyu, dövülmüş sarım sak, dereotu, karabiber ve tuz koyup iyice çırpın. İçine semizotlarını atın. Sos, semizotlarına iyice karışmalı. Semizotlarını salata tabağına alın. Ton balığını üzerine koyup limon dilimleriyle süsledikten sonra servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik)
* 1 kutu ton balığı
*
1 demet semizotu
* 1 limonun suyu
*
2 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı mayonez
*
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
* 4 yemek kaşığı zeytinyağ

Çilekli Mus
HAZIRLANIŞI 1 bardak sütle birlikte krem şantiyi çırpın. Tatlının üstünü süslemek için birazını ayırın. Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın. Sarılarını mikserle çırpıp içine 2 bardak çilek, eritilmiş margarin, vanilya ve krem şanti ekleyip iyice çırpın. Yumurta beyazlarının içine de bir tutam tuz atıp, 7-8 dakika kar haline gelene kadar çırpın. Çilekli yumurta sarılarını, iyice çırpılmış beyaza yavaş yavaş ekleyin. Bir yandan çırpma işlemine devam etmelisiniz. Tatlıyı, kuplara paylaştırıp servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik)
* 2 su bardağı çilek
*
5 adet yumurta
* 4 çorba kaşığı margarin
*
Yarım su bardağı şeker
* 1 paket vanilya
*
1 paket krem şanti
* 1 su bardağı süt
*
1 tutam tuz

Pilavlı Yahni
HAZIRLANIŞI Soğanları margarinle kavurun. Domates salçası ilave edip 2-3 dakika karıştırın. Üstüne bulgurları atıp 4-5 dakika kavurun. Karabiber, tuz ve 3 bardak su koyup kısık ateşte pişirin. Kuzu ciğerini zar şeklinde doğrayın, yıkayıp süzün. 1 kaşık margarinle suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. İçine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ilave edip kavurun. Salça, ezilmiş sarımsak, karabiber ve tuz atıp karıştırın. İnce doğradığınız yeşil biberleri de ilave edip üstünü kapatacak kadar su ekleyin, 40 dakika pişirin. Bulgur pilavıyla servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik)
* 1 kg kuzu ciğeri
*
6 diş sarımsak
* 4 adet kuru soğan
*
4 adet yeşil biber
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
*
1 yemek kaşığı margarin
* Karabiber, tuz
*
Pilavı için: 1 kuru soğan
* 2 su bardağı bulgur
*
1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı margarin
*
Karabiber, tuz




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Hacı Fatih ÜrekBu kıza dikkat
'Estetikte sınır tanımam'Çocuklarda diş ve ağız bakımı
Panik atak tedavi edilebiliyorÜnlü güzellerin sırrı...
Bol bol yoğurt ye, kilo yak!Buz Bar'da Formula partisi
Kızıyla ortaya çıktıÇapkınlar işbaşında
Hız tutkunu mankenlerGüneşe karşı spor modası!
Dürbünü hiç bırakmadı!Kuş Kafesi
Bebeklere gaz anneden mi geçer?Öksürüğün doğal ilacı buğday
Estetik uğruna nefes...Beslenme sırları
Güncel SağlıkSiyah noktalara limon suyu
Kirpiklerinize hacim...Boşanma kadınları olumsuz...
Davul bile dengi dengine çalarBu yıl, karamel renkli...
Güneşlenme anını haber...Guinness rekorları
Mesaj kutusuGünün Öyküsü
Alt Yazı
GÜNCEL
Nefesler Nefesler tutuldu
Türk spor tarihinin en büyük organizasyonu Formula 1, saat 15.00'te...
Türk usulü F1 geyikleri
Türk doktor farkı
Huzura balta
ÖSS'de şok sonuç!
Acil kan bir 'tık' ötede
Esrarlı infaz!
SPOR
Başkent'te Başkent'te samba
Siyah-Beyazlılar'ın geçen hafta evinde Denizlispor'u yenmesinde büyük...
Seriye devam
Ustalar bitirdi
Ciddiyet şart
Altıntop planı
Voleybolda şampiyonuz
Türkiye kazandı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 27 C,Açık 19 C
ANKARA - Fırtına 31 C,Fırtına 15 C
IZMİR - Açık 35 C,Açık 18 C
ANTALYA - Açık 30 C,Açık 21 C
ADANA - Par. Bul. 30 C,Par. Bul. 23 C
EKONOMİ
IMKB E: 28.234,310 D:% 0,84
DOLAR S: 1,375 D:% 0,40
EURO S: 1,672 D:% 0,21
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu