Semizotu Salatası HAZIRLANIŞI Semizotlarının sap kısımlarını kesin. Yapraklarını iyice yıkadıktan sonra süzün. Çukur bir kaba mayonez, zeytinyağı, limon suyu, dövülmüş sarım sak, dereotu, karabiber ve tuz koyup iyice çırpın. İçine semizotlarını atın. Sos, semizotlarına iyice karışmalı. Semizotlarını salata tabağına alın. Ton balığını üzerine koyup limon dilimleriyle süsledikten sonra servis yapın. MALZEMELER (4 kişilik) * 1 kutu ton balığı * 1 demet semizotu * 1 limonun suyu * 2 diş sarımsak * 1 yemek kaşığı mayonez * 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu * 4 yemek kaşığı zeytinyağ
Çilekli Mus HAZIRLANIŞI 1 bardak sütle birlikte krem şantiyi çırpın. Tatlının üstünü süslemek için birazını ayırın. Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın. Sarılarını mikserle çırpıp içine 2 bardak çilek, eritilmiş margarin, vanilya ve krem şanti ekleyip iyice çırpın. Yumurta beyazlarının içine de bir tutam tuz atıp, 7-8 dakika kar haline gelene kadar çırpın. Çilekli yumurta sarılarını, iyice çırpılmış beyaza yavaş yavaş ekleyin. Bir yandan çırpma işlemine devam etmelisiniz. Tatlıyı, kuplara paylaştırıp servis yapın. MALZEMELER (8 kişilik) * 2 su bardağı çilek * 5 adet yumurta * 4 çorba kaşığı margarin * Yarım su bardağı şeker * 1 paket vanilya * 1 paket krem şanti * 1 su bardağı süt * 1 tutam tuz
Pilavlı Yahni HAZIRLANIŞI Soğanları margarinle kavurun. Domates salçası ilave edip 2-3 dakika karıştırın. Üstüne bulgurları atıp 4-5 dakika kavurun. Karabiber, tuz ve 3 bardak su koyup kısık ateşte pişirin. Kuzu ciğerini zar şeklinde doğrayın, yıkayıp süzün. 1 kaşık margarinle suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. İçine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ilave edip kavurun. Salça, ezilmiş sarımsak, karabiber ve tuz atıp karıştırın. İnce doğradığınız yeşil biberleri de ilave edip üstünü kapatacak kadar su ekleyin, 40 dakika pişirin. Bulgur pilavıyla servis yapın. MALZEMELER (8 kişilik) * 1 kg kuzu ciğeri * 6 diş sarımsak * 4 adet kuru soğan * 4 adet yeşil biber * 1 tatlı kaşığı biber salçası * 1 yemek kaşığı margarin * Karabiber, tuz * Pilavı için: 1 kuru soğan * 2 su bardağı bulgur * 1 yemek kaşığı domates salçası * 1 yemek kaşığı margarin * Karabiber, tuz