Ispanaklı Erişte HAZIRLANIŞI Makarnayı tuz eklenmiş kaynar suda haşlayıp süzün. Ispanakları ayıklayıp, bir parmak kalınlığında doğrayın, yıkayıp süzgece alın. Derin bir tavada tereyağı ile dövülmüş sarımsakları 1 dakika kadar kavurun. İnce kıyılmış soğanları 2 dakika daha kavurun. Tavaya ıspanakları ilave edip, ara sıra karıştırarak 7-8 dakika soteleyin. Tuz ve karabiberle beraber krema ve makarna suyunu da katın. 2-3 dakika kaynatıp, ocaktan alın. Bir tarafta bekleyen erişte makarnayı sosun içine aktarın karıştırıp, servis yapın. MALZEMELER (14 kişilik) * 1 paket erişte makarna * 1 bağ ıspanak * 1 yemek kaşığı tereyağı * 1 adet kuru soğan * 2 diş sarmısak * Tuz, karabiber * Yarım su bardağı hazır çiğ krema * Yarım su bardağı kadar makarna suyu
Tepside Çubuk Kebabı HAZIRLANIŞI Etleri, tuz ve karabiberi ekleyerek lezzetlendirin. Patlıcanları alacalı soyarak kuşbaşı doğrayıp tuzlu suda bekletin. Patates ve soğanları soyup, kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tahta çubuklara bir patates, bir et, bir patlıcan, bir soğanı dizin. Hazırladığımız şişleri kızgın kızartma yağında çevrirerek kızartın ve tepsiye dizin. Üzerine rendelenmiş domatesleri yayın. 1 su bardağı da su ekleyin. Sıvıyağı da en üstlerine gezdirin. Tuz, kırmızı biber ve karabiberini serptikten sonra da üzerini kapatarak kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. MALZEMELER (14 kişilik) * 1 kg kuşbaşı kuzu et * 3-4 adet patates * 3 adet patlıcan * 3 adet kuru soğan * 10- 15 adet çöp kebap çubuğu * Sos için: 3 çorba kaşığı sıvıyağı * 3 adet iri domates * Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Fındıklı Revani HAZIRLANIŞI Derin bir kabın içine yumurtaları ve toz şekeri 2-3 dakika yüksek devirli mikserle çırpın. Yoğurt ve sıvıyağını ekleyip, bir dakika daha karıştırın. Un, irmik, kabartma tozu ve dövülmüş fındığı ilave edip, iyice çırpın. Muhallebi kıvamında, pürüzsüz bir hamur elde edin. Yağlanmış, yüksek kenarlı fırın kabına dökün. Isıtılmış 175 derecelik fırının orta gözünde pişirin. Şerbet için orta şeker, su ve vanilyayı koyup, kaynatıp soğutun. Fırından çıkardığınız revaninin üzerine şurubu dökün. Dilimleyerek servis yapın. MALZEMELER (6 kişilik) * 4 adet yumurta * 4 kahve fincanı toz şeker * 4 kahve fincanı yoğurt * 2 kahve fincanı sıvıyağ * 1 adet limon kabuğu rendesi * 1 adet limonun suyu * 4 kahve fincanı un * 4 kahve fincanı irmik * 1 adet kabartma tozu * 1 su bardağı ince dövülmüş fındık * Şerbet için: 1 paket vanilya * 3 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su