Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 17 Ağustos 2005
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet Sofrası
Bunları Biliyor Musunuz?

Lezzet Sofrası



Ispanaklı Erişte
HAZIRLANIŞI Makarnayı tuz eklenmiş kaynar suda haşlayıp süzün. Ispanakları ayıklayıp, bir parmak kalınlığında doğrayın, yıkayıp süzgece alın. Derin bir tavada tereyağı ile dövülmüş sarımsakları 1 dakika kadar kavurun. İnce kıyılmış soğanları 2 dakika daha kavurun. Tavaya ıspanakları ilave edip, ara sıra karıştırarak 7-8 dakika soteleyin. Tuz ve karabiberle beraber krema ve makarna suyunu da katın. 2-3 dakika kaynatıp, ocaktan alın. Bir tarafta bekleyen erişte makarnayı sosun içine aktarın karıştırıp, servis yapın.
MALZEMELER (14 kişilik)
* 1 paket erişte makarna
*
1 bağ ıspanak
* 1 yemek kaşığı tereyağı
*
1 adet kuru soğan
* 2 diş sarmısak
*
Tuz, karabiber
* Yarım su bardağı hazır çiğ krema
*
Yarım su bardağı kadar makarna suyu

Tepside Çubuk Kebabı
HAZIRLANIŞI Etleri, tuz ve karabiberi ekleyerek lezzetlendirin. Patlıcanları alacalı soyarak kuşbaşı doğrayıp tuzlu suda bekletin. Patates ve soğanları soyup, kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tahta çubuklara bir patates, bir et, bir patlıcan, bir soğanı dizin. Hazırladığımız şişleri kızgın kızartma yağında çevrirerek kızartın ve tepsiye dizin. Üzerine rendelenmiş domatesleri yayın. 1 su bardağı da su ekleyin. Sıvıyağı da en üstlerine gezdirin. Tuz, kırmızı biber ve karabiberini serptikten sonra da üzerini kapatarak kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
MALZEMELER (14 kişilik)
* 1 kg kuşbaşı kuzu et
*
3-4 adet patates
* 3 adet patlıcan
*
3 adet kuru soğan
* 10- 15 adet çöp kebap çubuğu
*
Sos için: 3 çorba kaşığı sıvıyağı
* 3 adet iri domates
*
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Fındıklı Revani
HAZIRLANIŞI Derin bir kabın içine yumurtaları ve toz şekeri 2-3 dakika yüksek devirli mikserle çırpın. Yoğurt ve sıvıyağını ekleyip, bir dakika daha karıştırın. Un, irmik, kabartma tozu ve dövülmüş fındığı ilave edip, iyice çırpın. Muhallebi kıvamında, pürüzsüz bir hamur elde edin. Yağlanmış, yüksek kenarlı fırın kabına dökün. Isıtılmış 175 derecelik fırının orta gözünde pişirin. Şerbet için orta şeker, su ve vanilyayı koyup, kaynatıp soğutun. Fırından çıkardığınız revaninin üzerine şurubu dökün. Dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik)
* 4 adet yumurta
*
4 kahve fincanı toz şeker
* 4 kahve fincanı yoğurt
*
2 kahve fincanı sıvıyağ
* 1 adet limon kabuğu rendesi
*
1 adet limonun suyu
* 4 kahve fincanı un
*
4 kahve fincanı irmik
* 1 adet kabartma tozu
*
1 su bardağı ince dövülmüş fındık
* Şerbet için: 1 paket vanilya
*
3 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Aşkları para basıyorEvini yeniliyor
Şenay avukat olursa!En güzel aşk şarkıları
Artık iş zamanıÜnlü isimleri zayıflatacak
Torun için baskıYalın'a çivi takılacak...
Astım yatakta başlıyorBeslenme cinselliği etkiliyor
Üşütmüşüm, geçer...' demeyin!Hangi hastalığa hangi yiyecek?
Güncel SağlıkA dan Z ye Hastalıklar
Gripten farksız!Mini mini adımlar...
Emzirme, cinselliği artırıyor!Regl ağrısı, kadını...
Uzun süre bronz kalmak elinizdeSelülit kabusuna...
Kalp sağlığı için bol bol...Guinness rekorları
Günün ÖyküsüAşk günlüğü
İki resim arasındaki 7...Alt yazı
GÜNCEL
Ders Ders almadık
Aradan 6 yıl geçmesine rağmen, yetkililer 'Geliyorum' diye bağıran...
Bu gece kızımın resmine...
'Yağmur'lu mucize!
Dünya'ya dönüyorlar
Biber gazıyla kapkaççı avı
Anneye dayak!
Büyükanneler boşuna söylemiyor
SPOR
İnternet İnternet uyarısı
Fenerbahçe'de önce Alex'in, ardından da Anelka'nın Daum'u ve sistemi...
Müthiş harekat
Örnek alsınlar
Kily bekleyişi
Söz veriyoruz şampiyon biziz
Çıkış başlıyor
Paniğe gerek yok
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 29 C,Par. Bul. 20 C
ANKARA - Açık 36 C,Açık 19 C
IZMİR - Açık 35 C,Açık 19 C
ANTALYA - Açık 31 C,Açık 21 C
ADANA - Açık 32 C,Açık 23 C
EKONOMİ
IMKB E: 28.257,650 D:% 0,65
DOLAR S: 1,350 D:% 0,26
EURO S: 1,662 D:% -0,09
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu