Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 24 Mayıs 2005

'Türkiye'yi Kuşatan Tehlikeler'

Bir süreden beri, Türkiye' nin çeşitli yerlerinden konferans teklifleri alıyorum. Yurttaşlarımız, Türkiye' nin kötüye gittiğini görüyor olmalılar ki, bizden gidişat hakkında konferans vermemizi istiyorlar. Doğrusu biz de aynı kötü ve tehlikeli gidişi görüyor ve vatandaşlarımızı aydınlatma ihtiyacı duyuyoruz. O nedenle de, "Türkiye'yi Kuşatan Tehlikeler ve Kurtuluş Yolları" konulu konferanslar hazırladık, davet edildiğimiz il ve ilçelerde, bu konferansları veriyoruz.

Toroslar,
Yörükler Türkmen Federasyonu
Geçtiğimiz günlerde, Isparta Eğridir, Isparta Merkez ve Burdur' da "Türkiye'yi Kuşatan Tehlikeler ve Misyonerlik" konulu konferans verdik....
Bölgeye bizi "Toroslar Yörük ve Türkmen Federasyonu" davet etti ve konferansları düzenledi. Önce bu federasyon hakkında kısa bir bilgi vereyim.
Bilindiği gibi, Türkler' in göçebelik döneminden kalma güzel bir sıfatları vardır: "Yörük." Yörüyen, kışladan yaylaya, yayladan kışlığa göç eden, yürüyen Türkler demektir.
Yörük Türkler' in ortak sıfatıdır. Bugün Kıbrıs' taki Türkler' e dahi Yörük denilmektedir.
Türkmen ise, Türk olan kişi demektir. Kısaca; Türkiye' nin her tarafında bütün Türkler aynı zamanda gerçekte Yörük ve Türkmen' dirler. Ancak, Toroslar bölgesinde Yörüklük ve Türkmenlik eski gelenekleri ile bugün de fiilen yaşamaktadır. Çünkü Türkmenler, yaylalara aynen yürüyorlar, yaylalarda yaşıyorlar, eski örf, adet ve özel geleneklerini koruyorlar.
İşte, Türkiye' deki 50 ilde Yörük Türkmenler dernekler kurmuşlar ve federasyonlar oluşturmuşlardır. Yakında konfederasyon oluşturacaklarını söylemektedirler. Amaçları
Yörük Türkmenleri' nin kültürünü korumak ve geleneklerini sürdürmektir.
Yörük Türkmenler, her ildeki başkanlarına İlbeyi diyorlar. Bizi Isparta bölgesine davet eden Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı İlbeyi Sayın Mustafa Küçükyaman.
Görebildiğimiz kadarıyla ile İlbeyi Mustafa Küçükyaman' a bir federasyon başkanı olmaktan çok farklı ve çok fazla bir saygı gösteriliyor. Mustafa Küçükyaman' ın özel
Mercedes' inin kırmızı ve altın yaldızlı plakasında 32-01 İlbeyi ifadesi yer alıyor.
Bu noktada bir önemli hususun da altını çizmek isteriz: Yörük Türkmen Federasyonu' nu ve yetkilerini devletle ve milletle çatışan ve kavga eden bir yapı içinde görmedik, aksine devlete bağlı, millete saygılı, yurtsever, milli ve manevi değerlerimize yürekten inanmış olumlu ve ılımlı bir yapı içinde gördük.

Isparta'da
salon doluydu
"Türkiye'yi Kuşatan Tehlikeler ve Misyonerlik" konulu konferansın ilkini 13 Mayıs günü Isparta' nın Eğridir ilçesinde verdik. Eğridir' deki konferansı Atatürkçü Düşünce Derneği düzenlemişti. Salon doluydu. İlçenin aydınları ve ileri gelenleri oradaydı. Kaymakam bey dahil, amir ve memurlardan çok sayıda dinleyici vardı.
Türkiye' yi kuşatan tehlikeler ve misyonerlik konusunda 2 saati aşkın süre konuştuk. Hararetle alkışlıyorlardı. Eğridir' den olumlu intibalarla ayrıldık.
14 Mayıs 2005 günü aynı konferansı Isparta Merkezi' nde tekrarladık. Öğretmenevi konferans salonu doluydu. Burada da konferans çok ilgi gördü.
Yalvaç ilçesinde de konferans verecektik, ancak Yalvaç' tan konferansın iptal edildiği haberi geldi. Söylendiğine göre, Yalvaç' ta
Nurcular çokmuş onlarda dinlerarası diyalog kisvesi altında misyonerlerle işbirliği yapıyorlarmış, "Zekeriya Hoca gelir misyonerlere ve bize çatar" ortalığı karıştırır diye konferansa engel olmuşlar...

Burdur'da
ilgi çok büyüktü
15 Mayıs günü Burdur' da aynı konuda konuştuk. Burdur' daki konferansı da Atatürkçü Düşünce Derneği düzenlenmişti. Belediye düğün salonu dolmuştu, coşkulu bir ortam vardı, Türkiye'yi Kuşatan Tehlikeler ve Misyonerlik konulu konferansımızı Burdurlular çok yakın ilgi ile izlediler ve hararetle alkışladılar.
Yarın "Türkiye'yi Kuşatan Tehlikeler ve Misyonerlik" konusunda bir özet sunacağız..
GÜNCEL
Şarkıcıya Şarkıcıya infaz
Barlarda şarkı söyleyen Seda, başına ve göğsüne sıkılan 2 kurşunla...
Gizem dolu ölüm
Otostop ile bindikleri...
Martıların ekmek kavgası
Satışta sınır yok!
Fırıncılar Başkanı saldırıda...
Çukurda ecel terleri
SPOR
Alınteri Alınteri yüz akı
Fenerbahçe'nin 4. yıldızı 2010'dan önce takacağını iddia eden Aziz...
Süper bomba
Her şeye değer
Maddi kaybımız 10 milyon dolar
İstanbul 33 maça bedel
Ergun Gürsoy bırakıyor
Canaydın: Hagi bence başarılı!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Kapalı 20 C,Par. Bul. 13 C
ANKARA - Kapalı 25 C,Kapalı 10 C
IZMİR - Par. Bul. 25 C,Par. Bul. 10 C
ANTALYA - Par. Bul. 25 C,Par. Bul. 15 C
ADANA - Par. Bul. 25 C,Par. Bul. 16 C
EKONOMİ
IMKB E: 24.329,060 D:% -4,46
DOLAR S: 1,386 D:% 0,76
EURO S: 1,740 D:% 0,72
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
GÜNCEL
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu