Bademli Kuzu Ciğer Sarma Tarifi

Giriş Tarihi 05 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 05 Ağustos 2015, 13:22
Bademli Kuzu Ciğer Sarma Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 adet kuzu gömleği
3 su bardağı pirinç
400 gram kuzu ciğeri+kavurmak için sıvıyağ
125 gram tereyağı
1 adet etsuyu tableti
Yarım çay bardağı zeytinyağı
400 gram iç badem
1 çorba kaşığı çamfıstığı
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çorba kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı soğan
Bir demet maydanoz
Bir demet dereotu
1 diş sarmısak
1 kg yoğurt
Bir buçuk litre su

Garnitür için:
5 adet kiraz domates
Bir demet roka
Bir demet taze soğan
3 adet havuç
1 adet salatalık


Bademli Kuzu Ciğer Sarma Yapılışı
Pirinci ayıklayıp, ılık tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. Kuzu gömleğini soğuk suda pilav pişinceye kadar bekletin. Bademleri sıcak suda bekletip, kabuklarını soyun. Fındık büyüklüğünde doğranmış kuzu ciğerini kızgın sıvıyağda kavurun. Bir tencereye ince doğranmış soğan, zeytinyağı, tereyağı ve çamfıstığını alıp, pembeleşinceye dek kavurun. Dört buçuk su bardağı sıcak su, etsuyu tableti ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edip, kaynatın. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ilave edin. Pilav suyunu çekince karabiber, yenibahar, kuş üzümü, kavrulmuş ciğer, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edip, demlenmeye bırakın. Kabuğu soyulmuş bademleri tereyağında hafifçe pembeleşene dek kavurun. Derince bir kalıba kuzu gömleğini açıp, yerleştirin. Taban kısmına bademleri şekil vererek dizin. Üzerine iç pilavı yerleştirip, gömleği kapatın. Kapatılan kısmı alta gelecek şekilde,yağlanmış fırın tepsine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, orta ısılı fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. Hazırlanmış olan yemeği sarmısaklı yoğurt ve sebze garnitürle birlikte servis yapın.