Çilekli Ve Karamelli Saksılar Tarifi

Giriş Tarihi 11 Mayıs 2017, 00:00 Güncelleme 11 Mayıs 2017, 16:51
Çilekli Ve Karamelli Saksılar Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Hamuru için:
Üç buçuk su bardağı elenmiş un
1 paket vanilya
bir tutam tuz
250 gram margarin
1-2 çorba kaşığı soğuk su
İçi için: 200 ml krema
1 su bardağı tozşeker
2 adet yumurtanın sarısı
10-12 adet büyük boy çilek

Çilekli Ve Karamelli Saksılar Yapılışı

Un ve vanilyayı bir kaba eleyin. Tuzu ekleyin. Oda sıcaklığındaki küp doğranmış margarini ve soğuk suyu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemli bir bez ile örtüp buzdolabında 30 dakika bekletin. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yağlanmış muffin kalıplarının içini bu hamurla kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Bu arada şekeri bir tavada kısık ateşte eritin. Ilınması için bir kenara alın. Diğer tarafta kremayı mikserle çırpın. Önce yumurta sarılarını ekleyip karıştırın. Daha sonra ılınmış şekeri ekleyip kremayı tekrar çırpın. Bu karışımı fırından çıkardığınız kalıpların içine paylaştırın. Tekrar fırına atıp 20-25 dakika pişirin. Kalıpları fırından çıkardıktan sonra çilek dilimlerini karamele saplayın. Soğuduktan sonra kalıplardan çıkartıp servis yapın.