Sebzeli Tavuklu Börek Tarifi

Giriş Tarihi 10 Mayıs 2017, 00:00 Güncelleme 10 Mayıs 2017, 10:11
Sebzeli Tavuklu Börek Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

3 adet yufka
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ

İçi için: 2 adet tavuk göğsü
Yarım kg bezelye
2 adet orta boy havuç
3 adet orta boy patates
Tuz, karabiber

Üzerine: 1 adet yumurta sarısı

Sebzeli Tavuklu Börek Yapılışı

İçi için tavuk etini haşlayın ve elinizle didikleyin. Bezelye, küp doğranmış havuç ve patatesi ayrı ayrı haşlayın. Havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayın. Tavuk eti, bezelye, havuç, patates, tuz ve karabiberi karıştırın. Düz bir zemine bir adet yufkayı serin. Diğer taraftan bir kasede süt, yumurta ve sıvıyağı karıştırın. Yufkanın üzerine tavuklu karışımdan sürün ve ikinci yufkayı serin. Tekrar sütlü karışımdan sürün ve üçüncü yufkayı serip, aynı işlemi uygulayın. Yufkanın üzerine bu karışımı yayın ve iki yanını içe doğru toplayın. Daha sonra baştan başlayarak yufkayı rulo yapın ve ikiye kesin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Derin dondurucuda bir gece bekletin. Pişirmeden 2 saat önce derin dondurucudan çıkarın ve iki parmak genişliğinde dilimleyin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.