Rokoko Tarifi

Giriş Tarihi 13 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 13 Nisan 2017, 15:03
Rokoko Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
Yarım su bardağı tozşeker
5 adet yumurta
Yarım su bardağı kakao
1 paket beze
1 su bardağı krokan
Süslemek için:
3 çorba kaşığı çikolata sos

Rokoko Yapılışı

Derin bir kap içinde soğuk süt ile krem şantiyi mikserle çırpın. Tozşekeri ilave edip çırpmaya devam edin. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayrı kaplarda mikserleyin. Önce yumurta sarılarını krem şantili karışıma ilave edip karıştırın. Daha sonra yumurtaların aklarını ilave edip, mikserlemeye devam edin. Bu karışımı ikiye ayırın. Yarısına bir paket kakaoyu katın ve karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına dökün. Diğer tarafta beze ve krokanları buzdolabı poşetlerine koyup ufalayın. Ufalanmış beze ve krokanları kek kalıbındaki kakaolu karışımın üzerine yayın. Kalan karışımı krokanların üzerine dökerek buzlukta 1 gece boyunca bekletin. Kalıbı buzluktan alıp büyük bir servis tabağına ters çevirin. Rokokonun üzerini çikolata sosu ile süsleyerek servis yapın.