Tahinli Pide

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 12:09
Tahinli Pide

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı kurumaya
1 su bardağı ılık su
Aldığı kadar un
Üzeri için:
2 su bardağı kavrulmuş tahin
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı bal
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Tahinli Pide Yapılışı
Hamur için tozşeker ve mayayı derin bir kaba alın. Üzerine ılık su ekleyip, kabarana dek bekletin. Daha sonra ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave edin. Üzerini nemli bir bezle örtün ve kabarana kadar bekleyin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve hafif unlanmış zeminde merdane ile ince olacak şekilde açın. Birer çorba kaşığı tahin ile tozşeker koyup, tekrar yoğurun. 5 dakika bekledikten sonra merdaneyle incecik açın ve üzerine tahin sürüp, tozşeker serpin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine bal gezdirin ve ceviz serpin. Sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapın.