Kağıtta Helva Tarifi

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 15:29
Kağıtta Helva Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
500 gram sade tahin helvası
2 çorba kaşığı kuşüzümü
Yarım çay bardağı tatlı badem
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım su bardağı antepfıstığı
Yağlı pişirme kağıdı

Kağıtta Helva Yapılışı
Tatlı bademi birkaç dakika sıcak suda kaynatıp kabuklarını soyun. Daha sonra kurulayıp yapışmaz yüzeyli bir tavada karıştırarak kavurun. Dolmalık fıstıkları da aynı şekilde rengi döne dek kavurup kenara alın. Çok büyük olmayan kare bir fırın kabının içine kenarları dışarı taşacak şekilde yağlı pişirme kağıdını yerleştirin. Helvayı yarım cm kalınlığında dilimleyin. Fırın kabına bir sıra helva koyun. Üzerine kuşüzümü, badem, dolmalık fıstık ve antepfıstığı serpin. Yeniden helva dilimleri koyup, kuruyemiş serpin. En üstte kuruyemiş kalacak şekilde helva bitene kadar işleme devam edin. Kabın yanlarından sarkan kağıdı üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.