Zerde

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ağustos 2012 Güncelleme 25 Aralık 2012, 16:57

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:
2 bardak pirinç
1 kaşık kuşüzümü
Patates nişastası
1 kaşık toz şeker
1 kaşık gülsuyu
Yarım kaşık safran
8 bardak su
Dolmalık fıstık

YAPILIŞI:
Pirinç ayıklanır, yıkanır. Tencereye 7 bardak su konur, kaynatılır. Sonra pirinçler ilave edilir. Yumuşayıncaya kadar pişirilir. Nişasta bir kaba konur, 1 bardak su ilave edilir, ezilir. Sonra, pirincin bulunduğu tencereye dökülür. Safran 1 fincan sıcak suda eritilir. O da tencereye dökülür. Şeker ile limonsuyu ilave edilir. 1 taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Kaselere boşaltılır. Üstlerine kuş üzümü ile fıstık serpiştirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.