Böğürtlenli Peynir Pastası Tarifi

Giriş Tarihi 26 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 19 Ocak 2015, 11:32
Böğürtlenli Peynir Pastası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
Hamuru için:
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı kakao

Keki ıslatmak için:

2 çorba kaşığı nescafe
3 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıcak su

Kreması için:

1 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı tozşeker
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı tuzsuz lor peyniri

içine:

3 su bardağı böğürtlen
Süslemek için:
Birkaç dal nane
1 salkım üzüm
böğürtlen

Böğürtlenli Peynir Pastası Yapılışı

Yumurta ve tozşekeri çırpın ve üzerine sıvıyağı ekleyin. iyice karıştırdıktan sonra, un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı da karışıma ekleyin. Yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra, hamuru kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35–40 dakika pişirin. Kremayı hazırlamak için; bir tencerede yumurta sarısı ile tozşekeri çırpın. Un ve sütü ekleyerek ocağa alın ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra, lor peynirini de ekleyin ve iyice karıştırın. Bir bardak sıcak suda nescafe ve tozşekeri eritin. Keki kahveli suyla ıslatın. Ağzı geniş bir bardakla kekten daireler kesip, düz bir tabağa yerleştirin. Kek parçalarının yarısının üzerine önce krema sürüp, sonra böğürtlen koyun ve kalan kek parçalarını da üzerine yerleştirin. Tekrar krema sürüp, böğürtlen koyun. Nane yaprakları, üzüm ve böğürtlen taneleri ile süsleyerek servis yapın.