Bugünkü
Takvim

Yoğurtlu Elma Tatlısı

ABONE OL
Yoğurtlu Elma Tatlısı
MALZEMELER:

Bir buçuk kg golden elma
1 kg süzme yoğurt
Yarım kg tozşeker

Bir buçuk su bardağı su
200 gram pudraşekeri
300 gram nar şurubu
1 tatlı kaşığı tarçın
5-6 dal fesleğen

YAPILIŞI:

ElmalarIn kabuklarını soyun. Çekirdek yataklarını oyarak çıkartın. Bir tencereye dizin. Üzerine tozşekeri ve suyu ekleyin. Nar şurubunu elmaların üzerine gezdirin. Elmalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta pudraşekeri ve süzme yoğurdu karıştırın. Yoğurdu servis tabağının ortasına yayın. Üzerine haşlanmış elmayı yerleştirin. 1 tatlı kaşığı tarçın ve fesleğen ile süsleyip servis yapın.