1 demet semizotu
2 adet küçük boy salatalık
1 adet orta boy kırmızı soğan
1 çay bardağı konserve mısır
10 adet kiraz domates
Sos için:
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Yarım limonun suyu
1 diş dövülmüş
sarmısak
Tuz
YAPILIŞI:
Semizotunun yapraklarını ayıklayın. Daha sonra sirkeli suda 10 dakika beklettikten sonra birkaç kez iyice yıkayın ve süzün. Suyu süzüldükten sonra servis kabına alın. Salatalığı halka, soğanı piyazlık doğrayın ve salatanın üzerine ilave edin. Mısır ve kiraz domatesi de ekledikten sonra karıştırın. Sos için bir kasede zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, sarmısak ve tuzu karıştırdıktan sonra salatanın üzerine gezdirip servis yapın.