Naneli zeytinyağlı kabak

Giriş Tarihi 27 Mart 2013, 00:00 Güncelleme 27 Mart 2013, 17:07

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

1 kg kabak
2 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
5 diş kıyılmış sarmısak
2 adet domates
Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
Tuz
1 tatlı kaşığı Ülker Ducros Nane

YAPILIŞI:


Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Naneyi ekleyip, sotelemeye devam edin. Üzerine kabuğu soyulup küp doğranmış domatesi, dilimlenmiş kabağı, sarımsağı ve tuzu ekleyin. Hafif ateşte 1-2 dakika kavurun. Son olarak bulguru ekleyip, ağır ateşte pişmeye bırakın. Yemeği daha sulu seviyorsanız, arzuya göre malzemelerin hizasına gelecek kadar sıcak su ekleyebilirsiniz. Ilık ya da soğuk servis yapın.