Malzemeler
2 adet alabalık filetosu
2 çorba kaşığı susam yağı
2 kişilik karışık mevsim yeşilliği
1 adet ince doğranmış dolmalık kırmızı biber
1 adet ince doğranmış dolmalık sarı biber
Yarım limonun suyu
Tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı balzamik sirke
Alabalık Salatası Yapılışı
Susam yağında, baklava şeklinde 6 veya 7 parçaya kesilmiş alabalık filetosunu kızartın. Sonrasında tuz ile lezzetlendirip, balıkları soğumaya bırakın. Bu arada servis kabında iri doğranmış mevsim yeşilliklerini, ince doğranmış dolmalık kırmızı ve sarı biberleri karıştırın. Ayrı bir kapta limon suyu, zeytinyağı ve sirkeyi iyice karıştırıp yeşilliklerin üzerine gezdirin. Tuzunu ayarlayın. Son olarak üzerine balıkları yerleştirerek servis yapın.