Yeşil Mercimekli Soğan Salatası

Giriş Tarihi 22 Temmuz 2013, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 12:51
Yeşil Mercimekli Soğan Salatası

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

2 adet kırmızı soğan
1 demet taze soğan
1 su bardağı yeşil mercimek
Yeteri kadar su
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı mısır
Yarımşar maydanoz, demet dereotu ve nane
1 tatlı kaşığı kimyon
4 çorba kaşığı nar ekşisi
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz

Yapılışı

Mercimeği küçük bir tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirin. Altını kapatıp üzerine 1 su bardağı soğuk su ekleyin. 5 dakika bekletip süzün. Yeniden tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Dağılmayacak şekilde haşlayıp süzün. Pirinci küçük bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Kırmızı soğanları piyazlık, taze soğanları ise bir parmak uzunluğunda doğrayın. Yeşillikleri ince kıyın. Mercimeğin üzerine haşlanmış pirinç, mısır, kırmızı soğan, yeşillikler, taze soğan, kimyon ve tuz ilave edin. Sosu için nar ekşisi, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Harmanlayıp servis yapın.