Buğday Salatası Tarifi

Giriş Tarihi 25 Aralık 2012, 00:00 Güncelleme 25 Aralık 2012, 16:13

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

1 su bardağı dövme buğday
Yarım demet yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
1 limonun suyu
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Pul biber, karabiber, kimyon, kristal kayatuzu (ağız tadına göre)

YAPILIŞI:

1. Buğdayı bir gece önceden yıkayın, tencereye koyun, üzerini geçecek miktarda sıcak su ile ıslatın. Tencerenin kapağını kapatıp bırakın.

2. Ertesi sabah şişmiş olan buğdayları kısık ateşte pişirin (pişme sırasında gerekirse su ilave edin, ancak buğday sulu kalmayacak şekilde su ilave etmeye dikkat edin). Suyunu çekip yumuşadıktan sonra ateşi söndürün ve buğdayı tencerede soğutun.

3. Bu arada soğan, maydanoz ve naneyi yıkayın, hepsini ince ince doğrayın.

4. Buğdayı geniş bir salata kâsesine boşaltın. Kırmızı pul biber, kimyon, karabiber ve tuz ekleyip harmanlayın. Daha sonra doğranmış soğan, maydanoz ve naneyi ilave edin. Zeytinyağı, limon suyu ve sirkeyi koyup iyice karıştırın ve servis yapın.

Not:
•Aynı tarif iri bulgur ile de hazırlanabilir. Ancak bulgur kaynatılmaz, buğday iyice yumuşayana kadar kaynatılır.