Yufkalı Köfte Tarifi

Giriş Tarihi 18 Mayıs 2017, 00:00 Güncelleme 18 Mayıs 2017, 15:57
Yufkalı Köfte Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

2 adet yufka
1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı
200 gram tavuk eti
150 gram dana eti
100 gram koyun eti
1 adet yumurta
2 adet soğan
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber
4 dilim bayat ekmek
Yarım demet maydanoz

Yufkalı Köfte Yapılışı

Yufka ve çekilmiş fıstık hariç tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Bu karışımı kıyma makinesi veya mutfak robotunda çekin. Başka bir kaba alarak fıstığı ilave edip, iyice yoğurun. Bu köfte harcını ikiye ayırın. Rulo şekline getirip, yufkalara sarın. Bu şekilde en az yarım saat buzdolabında bekletin. Sonra 1 cm eninde halkalar keserek, şişlere geçirin. Kömür ateşinde veya fırın ızgarasında pişirip, servis yapın.