Sebzeli Et Güveci Tarifi

Giriş Tarihi 04 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 04 Nisan 2017, 16:06
Sebzeli Et Güveci Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 su bardağı un
Yarım çay bardağı su
250 gram havuç
250 gram kabak
250 gram karnabahar
1 kg kuzu eti
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
Marine için:
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı biberiye
1 adet rendelenmiş soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber

Sebzeli Et Güveci Yapılışı
Un, su ve tuzu karıştırarak hamur haline getirin. Hamurdan 5 adet beze koparıp, incecik açın. Açtığınız yufkaları, minik fırın kaplarının içine oturtun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Daha sonra hamurları kaplardan çıkarın. Sebzeleri kuşbaşı doğrayın. Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli tavada ısıtın. Doğranmış sebzeleri tavada soteleyerek pişirin. Marine için gerekli malzemeleri bir kasede karıştırın. Eti kuşbaşı şeklinde doğrayın. Marine malzemesine ekleyip karıştırın. Eti, sosun içinde 1 gün bekletin. 1 gün sonra kısık ateşte pişirin. Fırında pişirilmiş yufkaların içine paşlaştırın. Sebzeleri de etin üzerine yerleştirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Orta ısılı fırında 10 dakika pişirip servis yapın.