Edirne Tava Ciğeri Tarifi

Giriş Tarihi 31 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 31 Mart 2017, 15:18
Edirne Tava Ciğeri Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 kg dana ciğeri
3 su bardağı un
Yeteri kadar tuz
Kızartmak için:
Bol sıvıyağ
Servis için:
Kızartılmış acı biber

Edirne Tava Ciğeri Yapılışı

Ciğerin zarını çıkarıp, ince yaprak şeklinde kesin. Süzgece alıp, 5-10 dakika dinlendirin. Daha sonra 8 saat buzdolabında bekletip, sonrasında unlayın. Bol sıvıyağda 1-2 dakika kızartın. Ocaktan almaya yakın tuzunu ayarlayın. Ciğeri süzgeç yardımıyla sıvıyağdan alın. Acı biber ile birlikte servis yapın.