Püreli Patlıcan Kebabı Tarifi

Giriş Tarihi 15 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 15 Mart 2017, 10:52
Püreli Patlıcan Kebabı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

5 adet patlıcan
400 gram kuşbaşı et
2 adet soğan
3 adet domates
2 adet sivri biber
400 gram mantar
5 dilim kaşar peyniri
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Püre için: 3 adet küçük boy patates
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı margarin, tuz

Püreli Patlıcan Kebabı Yapılışı

Püre için patatesleri haşlayıp ezin. Süt, yağ ve tuzu ekleyip karıştırarak püreyi hazırlayın. Patlıcanların kabuklarını soyun. Önce boylamasına sonra enlemesine kesin. Yarım saat tuzlu suda bekletip yağda kızartın. Eti tencereye alıp kısık ateşte yağsız olarak pişirin. Soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Üzerine ufak doğranmış biber, haşlanmış mantar, küp doğranmış domates ve tuz ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Patlıcanlardan iki tanesini fırın tepsisine ortada boşluk kalacak şekilde enlemesine yerleştirin. Diğer iki patlıcanı yine ortada boşluk kalacak şekilde patlıcanların üzerine boylamasına yerleştirin. Boşluğa bir kaşık kavrulmuş etten koyun. Üzerine önce sos sonra bir kaşık püre koyun. Bütün patlıcanları aynı şekilde hazırlayın. 250 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce üzerlerine birer dilim kaşar peyniri yerleştirin. Peynir eriyince, fırından alıp sıcak olarak servis yapın.