Kalburabastı Tarifi

Giriş Tarihi 10 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 10 Temmuz 2015, 13:48
Kalburabastı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
250 gram tereyağı
Aldığı kadar un

Şerbeti için:
4 su bardağı tozşeker
5 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Kalburabastı Yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için, tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha ocakta tutun ve limon suyunu ilave edin. 2 taşım daha kaynadıktan sonra soğuması için bir kenara alın. Bu arada hamur için, eritilmiş tereyağını yoğurma kabına alın. Unu azar azar ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek, yarım saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Çelik bir süzgeci ters çevirin ve üzerinde bezeleri yuvarlayarak şekil verin. Tatlıları fırın tepsisine dizin ve orta hararetli bir fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.Malzemeler
250 gram tereyağı
Aldığı kadar un

Şerbeti için:
4 su bardağı tozşeker
5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Kalburabastı Yapılışı
ÖNCELİKLE şerbeti hazırlayın. Bunun için, tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha ocakta tutun ve limon suyunu ilave edin. 2 taşım daha kaynadıktan sonra soğuması için bir kenara alın. Bu arada hamur için, eritilmiş tereyağını yoğurma kabına alın. Unu azar azar ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek, yarım saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Çelik bir süzgeci ters çevirin ve üzerinde bezeleri yuvarlayarak şekil verin. Tatlıları fırın tepsisine dizin ve orta hararetli bir fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.v