Mantarlı Et Sote Tarifi

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 11:26
Mantarlı Et Sote Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Yarım kg dana biftek
1 kavanoz mantar konservesi
1 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, bir tutam biberiye

Mantarlı Et Sote Yapılışı

Etleri bir parmak kalınlığında doğrayın. Soğanları halka biçiminde doğrayıp, 2 çorba kaşığı zeytinyağıyla karıştırın. Etleri üzeri kapalı olarak buzdolabına alıp, bu sosta bir gece bekletin. Ertesi gün 1 çorba kaşığı zeytinyağında etleri kavurun. ikiye bölünmüş mantarları ekleyip, etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ayarlayıp, biberiye ekleyin. Arzuya göre patates kızartması ile servis yapın.