Baharatlı Piliç Bonfile Tarifi

Giriş Tarihi 26 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 26 Nisan 2017, 15:15
Baharatlı Piliç Bonfile Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

6 adet tavuk bonfile
4 adet limon
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
1 çay kaşığı tozşeker
1 su bardağı doğranmış taze soğan
8 diş dövülmüş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kekik
1 tatlı karabiber
1 tatlıkişniş
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı zencefil
Yeteri kadar tuz

Baharatlı Piliç Bonfile Yapılışı

Limon suyu, su, muskat, tozşeker, taze soğan, sarmısak, zeytinyağı, kimyon, kekik, karabiber, kişniş, toz kırmızıbiber, zencefil ve tuzu iyice karıştırın. Uzun dilimlediğiniz tavuk bonfileleri 4 saat bu karışımda dinlendirin. Izgara veya yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip, sıcak olarak servis yapın.