Fırında Beşemel Soslu Ispanaklı Dürüm Tarifi

Giriş Tarihi 06 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 06 Nisan 2017, 15:42
Fırında Beşemel Soslu Ispanaklı Dürüm Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Ispanaklı harç için:
600 gram ıspanak yaprağı
1 adet soğan
2 diş sarmısak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
pulbiber

Beşamel sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Bir tutam tuz

Servis için:
4 adet lavaş ekmeği

Üzerine:
Rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Beşemel Soslu Ispanaklı Dürüm Yapılışı

1 Ispanaklı harç için, elinizle küçük parçalara ayırdığınız ıspanağı bir tavaya alın. Üzerine rendelenmiş soğan, kıyılmış sarmısak, zeytinyağı, tuz ve pulbiber katıp, 2-3 dakika kavurun. Tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 2 Sos için tereyağını tavaya alın ve eritin. Un ilave edip, hafif pembeleşene kadar kavurun. Bir yandan yavaşça sütü ilave ederken, bir yandan da karıştırın. Koyu bir kıvama gelince tavayı ocaktan alıp, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz ilave edin. Bir adet lavaş ekmeğinin içine bu sostan sürün ve ıspanaklı harçtan koyup, rulo yapın. Diğer lavaş ekmeklerini de aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine dizin. Üzerine sostan sürün ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.