Kıymalı Patlıcanlı Makarna Tarifi

Giriş Tarihi 23 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 23 Mart 2017, 14:49
Kıymalı Patlıcanlı Makarna Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 paket makarna
Yeteri kadar su
400 gram kıyma
1 adet büyük boy patlıcan
20 adet kiraz domates
5-6 dal kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Kızartmak için: Sıvıyağ

Kıymalı Patlıcanlı Makarna Yapılışı

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Patlıcanı alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin ve acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sudan geçirip kurulayın. Küp doğrayıp, sıvıyağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Ayrı bir tavaya 2 çorba kaşığı sıvıyağı alıp, kıymayı kavurun. Üzerine ikiye bölünmüş kiraz domates ilave edin ve 5 dakika soteleyin. Patlıcan, maydanoz, tuz ve karabiberi tavaya ilave edin. Makarnayı servis tabaklarına alın. Üzerine harcı paylaştırın. Yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz.