Elma Dilimi Patates Eşliğinde Rezeneli Levrek Tarifi

Giriş Tarihi 12 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 12 Aralık 2016, 11:31
Elma Dilimi Patates Eşliğinde Rezeneli Levrek Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 adet levrek
5 dal taze soğan
3-4 dal dereotu
5-6 dal maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı rezene
1 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Patatesler için:
4-5 adet küçük boy taze patates
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 tutam rezene
Tuz

Elma Dilimi Patates Eşliğinde Rezeneli Levrek Yapılışı

Levreği temizleyip yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alın. Taze soğanları ince kıyıp geniş bir kaba koyun. Üzerine irice kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin. Tereyağını küçük parçalar halinde karışıma ilave edin. Tuz ve rezenenin yarısını serpip karıştırın. Hazırladığınız harcı balığın karnına doldurun. Araya defne yaprağını koyun. Daha sonra üzerine sıvıyağı gezdirip kalan rezeneyi serpin. Patatesleri kabuklarını soymadan yıkayıp kuruladıktan sonra elma dilimi şeklinde doğrayın. Geniş bir kaba alıp üzerine sıvıyağ, toz kırmızıbiber, rezene ve tuz serpip harmanlayın. Patatesleri tepsiye, balığın etrafına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirip servis yapın.