Taze Zencefilli Levrek Tarifi

Giriş Tarihi 13 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 13 Haziran 2016, 11:47
Taze Zencefilli Levrek Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 adet levrek filetosu
1 adet orta boy taze zencefil
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarmısak
1 demet fesleğen
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz

Taze Zencefilli Levrek Yapılışı

Levreği büyükçe bir alüminyum folyo içine oturtun, folyonun kenarlarını yukarı doğru kıvırın ki, balığa koyacağınız sos akmasın. Taze zencefilin kabuklarını soyun ve çok ince ama büyük halkalar kesip balığın üzerine dizin. Zeytinyağının içine sarmısakları rendeleyin. Fesleğen yapraklarını ince şeritler halinde kesip yağa katın. Tuz ve hardalı ekledikten sonra iyice çırpın ve yarısını balığın üzerine döküp, folyoyu buhar sızdırmayacak şekilde kapatın. 170 derecelik fırına koyun. Balık çok çabuk pişecektir, bu yüzden 25 dakika sonra folyonun ağzını hafif açıp, 10 dakika daha pişirin. Servis tabağına aldığınız balığın üzerine, kalan sosu gezdirip servis yapın.