Portakallı ve Enginarlı Kırlangıç Tarifi

Giriş Tarihi 09 Mart 2016, 00:00 Güncelleme 09 Mart 2016, 14:46
Portakallı ve Enginarlı Kırlangıç Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Bir buçuk kg kırlangıç balığı
1 adet portakal
6 adet konserve enginar
Bir buçuk su bardağı portakal suyu
1'er adet kırmızı ve sivri biber
3 diş sarmısak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı tereyağı
4 adet kurutulmuş domates
Tuz, karabiber


Portakallı ve Enginarlı Kırlangıç Yapılışı

Ayıklanmış balıktan fileto çıkarın ve bir kenara alın. Enginarları portakal suyunda kısık ateşte pişirin. Kıyılmış biberleri ve sarmısağı tavaya aldığınız zeytinyağı ile 2 çorba kaşığı tereyağı karışımında soteleyin. Enginarları fırına dayanıklı bir kaba dizin ve üzerine pişirdiğiniz su ile sotelenmiş biberi ilave edin. Kurutulmuş domatesi de kattıktan sonra en üste balığı koyun. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Diğer taraftan kalan 1 çorba kaşığı tereyağında dilimlenmiş portakalı karamelize edin. Balığı fırından çıkarın ve portakal dilimlerini dizdikten sonra sıcak servis yapın.