Baharatlı Sardalya Tarifi

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 29 Aralık 2014, 17:45
Baharatlı Sardalya Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 kg sardalya
Yarım su bardağı zeytinyağı
200 gram arpacık soğan
1 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı kabuklu kimyon
Yarım çay bardağı kabuklu kişniş tohumu
5 adet tatlı paprika
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kıyılmış yaprak kişniş
2 adet limon

Baharatlı Sardalya Yapılışı

BİR kaba aldığınız zeytinyağını ısıttıktan sonra arpacık soğanları içerisine ilave edip soteleyin. Daha sonra tarçını, kabuklu kimyonu, kabuklu kişniş tohumunu, paprikaları, karabiberi, kıyılmış kişnişi ekleyip 5 dakika daha pişirin. Pişen karışımı soğumaya bırakın. Sardalyaları 2 çorba kaşığı tuzla ovduktan sonra yıkayın. Seramik bir kaba eşit mesafelerde yerleştirin. Daha önce hazırladığınız baharat karışımını üzerine dökün. Yüksek ateşteki fırında birkaç dakika pişirin. Tabağa aldığınız sardalyalara kişniş ekip, limon dilimleriyle servis edin.