Pisi Lokması

Giriş Tarihi 27 Mart 2013, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 09:45
Pisi Lokması

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

1 kg pisi balığı
1 adet soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
15-20 adet karides
1 adet domates, tuz

Sos için: 2 çay bardağı krema
1 çorba kaşığı soya sosu

Üzerine: 1 çay bardağı
rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI:

Balığın filetosunu çıkarın ve filetoları döverek inceltin. Üzerlerine tuz serpin. Kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kıyılmış karides, kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edip kavurmaya devam edin. Hazırladığınız harcı filetoların içine paylaştırın ve her birini sarıp, top haline getirdikten sonra güveç kabına yerleştirin. Sos için krema ve soya sosunu karıştırın. Balık topların üzerine gezdirin. En üste de rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.