Karidesli Kalkan

Giriş Tarihi 27 Mart 2013, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 09:50
Karidesli Kalkan

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

Bir buçuk kg kalkan
1 çay bardağı un
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarmısak
7-8 adet mantar
250 gram karides
Tuz, karabiber
3-4 adet kornişon turşu

YAPILIŞI:

Ayıklanmış balığı 1 parmak uzunluğunda şeritler halinde doğrayın. Una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin. Diğer tarafta tavada erittiğiniz tereyağında sarmısağı kavurun. Mantarı ilave edip harlı ateşte rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Karidesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra tuz ve karabiberi katıp tavayı ocaktan alın. Balığın içine mantarlı harcı katıp karıştırdıktan sonra servis tabağına alın. Dörde bölünmüş kornişon turşuyu ilave edin ve servis yapın.