Dil Menuer

Giriş Tarihi 27 Mart 2013, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 09:44
Dil Menuer

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

750 gram dil balığı filetosu
1 çay bardağı un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarmısak
3 adet sivri biber
2 adet domates
4-5 dal kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı kekik
Tuz, karabiber, pulbiber

Kızartmak için: Sıvıyağ

YAPILIŞI:

Dil balığı filetosunu bir parmak kalınlığında uzun şeritler halinde doğrayın. Una buladıktan sonra kızgın sıvıyağda kızartın ve servis tabağına alın. Yarım çay bardağı zeytinyağını bir tavaya alın ve kıyılmış sarmısak ile iri doğranmış sivri biberi ekleyip soteleyin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates,maydanoz, kekik, tuz, karabiber ve pulbiber katın. 1-2 dakika daha soteledikten sonra kızarmış balığın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.