Midye Dolma

Giriş Tarihi 02 Ocak 2013, 00:00 Güncelleme 02 Ocak 2013, 15:10

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

50 adet midye
1 kg soğan
Bir buçuk su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
1 kahve fincanı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı dolma baharatı
2 tatlı kaşığı tuz
4 tatlı kaşığı tozşeker
Üç buçuk su bardağı sıcak su
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım demet kıyılmış dereotu

YAPILIŞI:

Piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Pirinci ilave ederek 10 dakika orta ateşte kavurun. Kuşüzümü, tarçın, dolma baharatı, tuz, tozşeker ve 2 su bardağı su ilave ederek pişmeye bırakın. Dolmalık fıstığı sıvıyağda pembeleştirin. Harca ekleyerek demlenmeye bırakın. Midyeleri temizleyip, içlerini açın. Suyunu süzdürün. Harca dereotunu ilave edip, harmanlayın. Midyelerin içine çok sıkışık olmayacak şekilde doldurun. Diğer midye kapağını üzerine kapatın. Düzgün şekilde tencereye dizip, üzerine bir tabak yerleştirin. Bir buçuk su bardağı sıcak su ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Midyeler suyunu çekene kadar pişmeye bırakın. Soğuk olarak servis yapın.