Börülceli Mantar Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 13 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 13 Nisan 2017, 14:53
Börülceli Mantar Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

10 adet kestane mantarı
10 adet kültür mantarı
1 su bardağı börülce
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı silme un
6 su bardağı sıcak su
2 diş sarmısak
2 dal maydanoz
2 çorba kaşığı krema
Tuz
Karabiber

Börülceli Mantar Çorbası Yapılışı

Börülceyi akşamdan ıslatıp, ertesi gün suyunu süzün. 10-15 dakika haşlayıp kenara alın. Mantarları ince dilimleyin. Zeytinyağını bir tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene dek kavurun. İnce kıyılmış sivri biber ve mantarı ilave edin. Mantar suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine unu ekleyin. Bir-iki çevirip 6 su bardağı sıcak su ilave edin. Kaynamaya başlayınca börülce, tuz, karabiber ve kıyılmış sarmısak katın. 20-25 dakika pişirip ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz ve krema ekleyip servis yapın.