Karamelize Soğan Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 02 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 02 Aralık 2016, 11:14
Karamelize Soğan Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

• Soyulmuş ve ince doğranmış 1.5 kg soğan
• 115 gr. tuzsuz tereyağı
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 2 defne yaprağı
• 2 çay kaşığı taze kekik yaprağı
• 25 gr. saf un
• 250 ml sek beyaz şarap
• 100 ml sek şeri
• 2 litre et suyu
• 1 adet Fransız bageti
• 1 diş soyulmuş ve dövülmüş sarımsak
• 170 gr. parmesan peyniri
• Lezzet katmak için tuz ve biber

Karamelize Soğan Çorbası Yapılışı
1. Soğanları ince ince doğramak için Braun Multiquick 7 Kablosuz ve doğrayıcı kabını kullanın. 2. Tereyağını zeytinyağıyla birlikte geniş, kalın dipli bir sos tavasında ısıtın. Soğanları, dövülmüş sarımsağı, defne yapraklarını ve kekik yapraklarını ekleyip hafifçe karıştırın. Ateşi kısıp tavanın kapağını kapatın ve 15-20 dakika pişirin. Kapağı kaldırın ve soğanlar karamelleşip altın kahverengi bir renk alana kadar karıştırarak 20 dakika daha pişirin. 3. Karıştırarak un ekleyip topaklanmaları gidererek 3-4 dakika daha pişirin ve şarap, sek şeri ve et suyunu ekleyin. Kaynayana dek pişirdikten sonra ateşi kısın ve kısık ateşte 15 dakika daha pişirin. 4. Parmesanlı kızarmış ekmekleri hazırlamak için parmesanı rendeleyin ve ekmek dilimleri üzerine yerleştirin. Ekmek dilimlerini ızgara edin.
5. Çorbayı kâselere koyun. Her bir kâseye bir ya da iki kızarmış ekmek koyup üstüne de büyük bir kaşık rendelenmiş peynir ekleyin. Servis edin.