Bir düzen tutturamadık

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2011 Güncelleme 26 Eylül 2011, 00:00
Bir düzen tutturamadık

İÇİNDEKİLER

26 yaşındayım ve evliyim, cinsel ilişkilerimde en büyk sorunum ilk boşalmamda çok erken geliyor.
İkincisinde ise neredeyse boşalamıyorum. Dolayısı ile de ben hiç zevk alamıyorum, eşim de artık boşal diyor. Anlayacağınız cinsel ilişkimizde düzeni tutturamadık. Lütfen bize ne yapmamız gerektiğini söyleyebilir misiniz?


CEVAP
Senin rahatlamanın yolu ilk ilişkide boşalmanı geciktirmektir. Yani erken boşalmanı tedavi ettirmen gerekir, o düzelirse ikinci denemendeki problemleri yaşamazsın. İlaç tedavisi ile bunun üstesinden gelmek mümkün. Artık günde bir defa alınan ilaçla erken boşalma tarih oluyor.

İĞNE ZARARLI MI?
Doktor bey, benim bir arkadaşım cinsel organını büyütmek için bir iğne tedavisi alıyormuş. Erkeklik hormonu olduğunu söyledi. Bunun gerçekten faydası oluyor mu? Peki zararı yok mu?

CEVAP
Testosteron içeren bu ilaçlar geçici olarak peniste büyüme sağlayabilir, fakat sadece doktor kontrolünde ve belli rahatsızlıklarda kullanılması uygun olmaktadır. Öyle kendi başınıza alırsanız bu ilaçları faydasından çok zararı olacaktır. Mesela bu ilaçlarla prostat kanseri riski artmaktadır. Kansere davetiye çıkarmayın.

KIRDIRMAK GEREKİR Mİ?
Merhaba ablam 42 yaşında. Filmlerde ve ultrasonda sol böbreğinde 5 milimlik bir tane taş bulundu Gerçi hastanede tahliller yapılırken tesadüfen saptandı bu taş, bizim kırdırmamız gerekecek mi?

CEVAP
Hayır bu kadar küçük bir taşın kırılması oldukça zor. Zaten gerekmez de. Bu taşların sadece takip edilmesi yeterlidir. Eğer taş oynar ve kanala düşerse o zaman zaten şikayeti de olur ve çoğunlukla da kendiliğinden düşürülür bu taş.

ANİDEN KESİLİYOR
İdrar kesemde 2 santimlik taş bulundu, 48 yaşındayım, geçen senelerde idrarımı zor yapıyorum diye gittiğim hastanede tahliller nomal çıkmıştı. Şimdi gene idrar yaparken aniden kesilmeler oluyor. Ameliyatsız kurtulabilirmiyim bu taştan. İlaç tedavisi var mı?

CEVAP
İlaçla mesane taşından kurtulmak mümkün değil ama ilaç tedavisi ile ve diyet programı ile yeni taş oluşumundan kurtulmak mümkündür. Sizin duruma gelince de, taşın kapalı yöntemle kırılması en uygun yol. Ama neden bu yaşta ve mesanede taş oluştu, öncelikle bu soruya cevap bulmak gerekir. Endoskopi yapılarak prostatınız olup olmadığına bakıp gerekirse de tedavisini yapmak lazım.