Erken boşalma kısırlık nedeni mi?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Temmuz 2011 Güncelleme 11 Temmuz 2011, 00:00
Erken boşalma kısırlık nedeni mi?

İÇİNDEKİLER

İlişkilerimizde eşim çok erken boşalıyor. Bizim merak ettiğimiz şey acaba çocuk sahibi olmamıza engel bir durum mudur bu? Bu rahatsızlık nasıl tedavi edilebilir? Kime gitmeliyiz?

CEVAP
Erken boşalma çok şiddetli ise yani daha ilişkiye giremeden boşalma oluyorsa o zaman çocuk sahibi olmanız zorlaşır. Ama ilişkiye girdikten sonra boşalmanız gerçekleşiyor ise bu durumda etkilenme olmaz.

SARI BİR AKINTI GELİYOR
Yurt dışında yaşayan biriyim. Burada doktora gittim ama çok fazla bilgi alamadım, malumunuz bir de dil sorunu olunca zor oldu. Yaklaşık 15-20 gündür penisimden açık sarı renkte akıntı geliyor. Bu akıntı tahlile gönderildi ama mikrop çıkmadı. Ne yapabilirim, öneriniz olabilir mi?

CEVAP
Eğer sperm tahlilleri temiz çıkıyor ise bu durumda prostat iltihabından şüphelenmek gereklidir. Antibiyotik tedavisi bu şikayetlerini ortadan kaldırabilir. Ama şüpheli bir cinsel ilişki öykünüz varsa bel soğukluğu ihtimalini de yabana atmamak gerekir.

KAÇAK YAPMIŞ OLABİLİR Mİ?
Bir ay kadar önce oynaşırken eşim sürtünme yoluyla boşaldı. Spermleri de vücuduma bulaştı. İlişkiye girmedik ama 'kaçak' olmasından çok korktuk. Çünkü hiçbir tedbir almamıştık. Adet dönemim eskiye göre biraz erken geldi. Kanamam oldu ama yine de çok endişelendim. Acaba hamile kalmış olabilir miyim?

CEVAP
Olamazsınız, o mesafeden 'kaçak' yapsa bile spermin isabet şansı zayıf. Yakalayıp yumurtayı döllemesi zor iş. Hem kanaman da olmuş zaten. Hamilelik meselesine kafanızı boşuna takmışsınız. Niye bu kadar telaşlısınız? Erken adet görmeniz stresten kaynaklanabilir. Size tavsiyem, 'korkulu rüya görmektense hiç uyumamak yeğdir!' Tedbiri elden bırakmayın.

BENİMKİ ÇOK MU KÜÇÜK?
13 yaşındayım, ama penisim henüz 12 santim boyunda. Bazı arkadaşlarım çok daha büyük olduğunu söylüyor. Benimki küçük mü, yoksa bu yaşta normal mi bu kadar uzunluk? Bir de gelecek yıllarda penisim büyür mü?

CEVAP
Hep böyle kalmayacaksın sevgili oğlum. Sen de, organların da büyüyeceksiniz. Boş ver çevrende böbürlenen arkadaşlarını. Herkes kendi fiziki yapısı kadar organa sahip olabilir. Gelişme çağın sonlanıncaya kadar da büyümeye devam edecek. Merak etme... Bırak kendi haline. Boyu-posu değil, huyu-suyu önemlidir onun.