Belini üşütmüşsün çapkın kardeşim!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Şubat 2011 Güncelleme 25 Şubat 2011, 00:00
Belini üşütmüşsün çapkın kardeşim!

İÇİNDEKİLER

Geçen ay bir bayan ile birliktelik yaşadım. İdrar kanalımdan 1-2 gündür sarımtırak ve kötü kokulu bir akıntı var. Çamaşırımı sürekli değiştirmek zorunda kalıyorum. İdrarımı yaparken de yanma ve acıma var. Hangi ilacı kullanmalıyım? Herhangi bir doktora gitmeye çekiniyorum? Acilen yardımcı olursanız sevinirim.

CEVAP
Yaşadığın ilişkiyle bulaşıcı olan bir hastalık kapmışsın. Halk arasındaki adıyla bel soğukluğu denilen bir iltihap geçiriyorsun. Acil olarak tedavi olman gerekir. Daha sonradan oluşabilecek idrar kanal darlığı, prostat iltihabı, idrar yolu iltihabı ve kısırlık gibi sorunlar oluşmasın diye. En yakınındaki bir hastaneye başvur.

OĞLANIN PİPİSİ KÜÇÜK
Size Hollanda'dan yazıyorum. 13 yaşında bir oğlum var. Erkeklik organı yaşıtlarına göre küçük gibi geliyor bize. Burada aile doktoruna gösterdik, biraz ufak olduğunu söyledi. Ne yapmamız gerekir? Hormondan bahsediyorlar, organı büyütüyormuş. Ne dersiniz hormon mu kullanalım yoksa ameliyat mı ettirmemiz gerekir.

CEVAP
Her ikisini de yaptırmayın, bu işler aceleye gelmez. Konunun uzmanı bir üroloğa göstermeden hareket etmeyin. Çünkü oğlunuzun bulunduğu dönem tam da ergenliğin başı. Yani penis gibi organların büyüyeceği bir dönem. Önce ergenliğini tamamlasın, sonra uzman tarafından görülsün, ona göre karar verilir. Ne hormon ne ameliyat, önce zaman. Vücudu normal gelişimine bırakın şimdilik, sonra gerekirse müdahale zaten edilir. Geç kalmamışınız.

İLAÇ GEREKİYOR GİBİ...
58 yaşındayım, size Mersin'den yazıyorum. İdrar yapma şikayetlerim var. Prostat başlangıcı denmişti geçen sene. Prostat yazı dizisini takip ettim. Bir ilaç tedavisi gerekiyor gibi bana. Doktora da gitmedim. Benim isteğim ilaç yazabilir misiniz? Ne kullanmam gerekir?

CEVAP

Mektupla ilaç sormuşsunuz ama yanlış yapmışsınız, önce bir doktora gidin, gerekli tahliller yapılsın. Kanser riski var mı ona bakılsın. Yoksa ilaç mı ameliyat mı ona göre karar verilsin. Bahsettiğiniz yazı dizisinde uzmanımız gerçekten çok açık bir şekilde de yazdı zaten. Önce hasta muayenesi sonra tedavi gerekir.