Boşalmayı ertelemeyin

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Şubat 2011 Güncelleme 24 Şubat 2011, 00:00
Boşalmayı ertelemeyin

İÇİNDEKİLER

Cinsel olarak boşalmayı azaltmak ya da ertelemek kısırlığa veya iktidarsızlığa yol açar mı? Bir zararı olur mu?

CEVAP
İnsan vücudundan her hareket bir ritim ile olur, her organdan bir düzen vardır ve o düzen içerisinde çalışır organlar. Taa küçük bir hücreden büyük bir organa kadar aynı düzen korunmaktadır. Kalbin dakikada pompalayacağı kan miktarı bellidir, insan vücudunun ürettiği idrar miktarı bellidir. Yine aynı şekilde biz istemesek de bu vücudu oluşturan güç öyle bir düzen kurmuştur ki, herhangi bir bozukluk yaşamamak için savunma mekanizmaları vardır. Yani biz istemesek de, geceleri penis birkaç kez sertleşir. Vücudumuzda biriken meni, sperm gibi maddeler uykuda atılır. Bu dengeyi mümkün olduğunca bozmamak gereklidir. Bunun için de düzenli cinsel ilişki ya da boşalmamız gereklidir. Eğer ertelersek, prostatta biriken sıvı iltihaba yol açabilir.

EŞİNLE BERABER OLMA!
Şikayetim, penisimden gelen yeşil akıntı. Bunun için 2 iğne kullandım, bir kutu da antibiyotik hap. Sperm kültürü de idrar kültürü de temiz çıktı. Doktorum bel soğukluğu olmadığını söyledi. Bense korkuyorum. Akıntım devam ediyor. Cinsel ilişki ile bulaşan hastalık mı bu?

CEVAP

Evet, bel soğukluğu yani cinsel yolla bulaşan bir hastalık bu, tedaviye devam etmen gerekiyor. Şikayetin geçmeden korunmasız ilişkiye girme eşinle. Tahlillerin temiz çıkmasının bir önemi yok bu durumda. Bazen bizi aldatabilir.

PANİK YAPMAYIN
Babam prostat ilacı kullanıyordu, tahlilleri biraz yüksek çıkmış. Prostat kanseri demişler. Moralimiz bozuldu. Şimdi bir ilaç kullanıyor bir hafta sonra aile hekimi tekrar kan testine bakacak. Bu durumda siz ne söylersiniz?

CEVAP

Önce rahat olun kan testi hafif yükseldi diye hemen prostat kanseri var demek çok yanlış olur, ikincisi sizin takibinizi üroloji uzmanının yapması lazım. Evet kan tahlili doktoru uyarır kanser konusunda ancak hiçbir zaman ona bakarak kanserdir denilmez. Peki ne yapılır? Eğer kan testi yüksekse, biyopsi yani parça alınır. Endişe etmeyin, kan tahlil sonucunu üroloji doktoruna gösterin. Yan tarafta Prostat Yazı Dizisi var, onu takip edin...