Gece rüyamda boşalıyorum

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Şubat 2011 Güncelleme 23 Şubat 2011, 00:00
Gece rüyamda boşalıyorum

İÇİNDEKİLER

İyi günler, böyle bir hizmetten dolayı teşekkür ederim. Dün gece uykuda sertleşmem oldu, rüyada, boşalıyormuş gibi hissettim ama idrar mı yoksa başka bir şey mi tam emin olamadım, 16 yaşında bir gencim. Utandığım için doktora gitmedim.
CEVAP
Sevgili okurumuz, bu bahsettiğin meni yani boşalmışın, idrar falan değil, idrar olsa anlarsın herhalde. İlk defa mı boşalıyorsun bilmiyorum ama gece alt ıslatma ile de karıştırmamak gerekir.

DAMAR GENİŞLEDİ
10 sene önce varikosel ameliyatı oldum, ardından da çocuğumuz oldu. Şimdi gene damar genişlemem nüksetmiş bulundu. Tekrar çocuk sahibi olmak istiyoruz ama olamadık.
Tekrar ameliyat mı gerekir acaba?

CEVAP
Eşinizin yaşı da ileri değilse, 38 bilemediniz 39'un altında ise elbette sperm tahlili sonucuna bakılarak tekrar ameliyat yapılabilir. Bir çok faktör değerlendirilir. Bu süre içinde eşiniz tekrar incelenecektir. Geçmiş olsun.

ÇEKİNİYORUM
9-10 aydır önemli bir şikayetim var, sertleşme sorunu. 27 yaşında evliyim. Hastaneye gitmeye çekiniyorum. Sertleşmem tam olmuyor, olduğunda ise aşağı doğru eğiliyor. Bunun ilaç tedavisi var mı?
CEVAP
Değerli okurumuz, bir sürü şikayet yazmışsın, eğrilik diyorsun, sertleşme diyorsun, hep birbirine karışmış gibi görülüyor. Çekinmeyi utanmayı bırak ve bir doktora başvur.
Eğriliğin değil ama serleşme bozukluğun ilaçla düzelebilir.

ZEVK ALMIYORUM
Cinsel ilişki yaşadığımda erkenden boşalıyorum, sonrasında ise hiç zevk alamıyorum. Dakikalarca boşalamıyorum. Ne yapmam gerekir acaba?
CEVAP
Bir kere düzenli bir şekilde ilişki yaşamalısın. Zamanla elbette düzene girecektir ama benim tavsiyem bu konuda profesyonel bir yardım almandır. Erken boşalma için tedavi yapılabilir. Bu sorun düzeldikten sonra da diğer problemlerin düzelecektir.
Gerekirse de geçici olarak ilaç tedavisi alabilirsin.

İLAÇLAR YETMEDİ
Köşenizi sürekli takip ediyorum. En sonunda yazmaya karar verdim. Erkeklik organımda sertleşme sorunum vardı. Ne kadar ilaç kullandıysam da cevapsız kaldı. Mutluluk çubuğu önerdiler. Çok korkuyorum. Çünkü bu kalıcı mı? İleride istersek çıkarılabiliyor mu?
CEVAP
Penil protez artık tüm tedavilere rağmen sonuç alınamadı ise başvurduğumuz bir tedavi yöntemi. Elbette kalıcı bir yöntem yani bir daha çıkaralım diyorsanız hiç bu işe kalkışmayın çünkü çıkarması da anestezi gerektiren bir cerrahi yöntem ile yapılmakta. Birkaç yöntem var bunun için birisi tek parçalı diğerleri iki yada üç parçalı olan sistemler. Yani gerektiğinde şişen ve inen yöntemler. Bu konuda tam bilgi sahibi olmadan protez taktırmayın.