Protezli erkek mi?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Şubat 2011 Güncelleme 15 Şubat 2011, 00:00
Protezli erkek mi?

İÇİNDEKİLER

İyi günler bir problemimi yazmak istiyorum. Penis sertleşme sorunum vardı. Bunun üzerine gittiğim hastanede ilaç tedavileri cevapsız kaldı. Doktorlar bana penis protezi takmayı önerdiler.
Ben de şimdi çok korkuyorum. Çünkü bu kalıcı mı? İleride istersek çıkarılabiliyor mu? Zararlı bir şey mi?

CEVAP
Penil protez artık tüm tedavilere rağmen sonuç alınamadı ise başvurduğumuz bir tedavi yöntemi. Elbette kalıcı bir yöntem yani bir daha çıkaralım diyorsanız hiç bu işe kalkışmayın çünkü çıkarması da anestezi gerektiren bir cerrahi yöntem ile yapılmakta. Birkaç yöntem var bunun için birisi tek parçalı diğerleri iki yada üç parçalı olan sistemler. Yani gerektiğinde şişen ve inen yöntemler. Bu konuda tam bilgi sahibi olmadan protez taktırmayın.

KIL DÖNMESİ NASIL ÖNLENİR?
Bende kıl dönmesi var ve iki yıldır sürekli nerdeyse antibiyotik kullanmam gerektirdi. Ne yapmam lazım acaba?
CEVAP
Kıl dönmesinin kalıcı tedavisi cerrahi tedavidir. Kullandığınız antibiyotikler maalesef geçici rahatlık sağlar, bir çeşit pansuman tedavisi gibi. Bir genel cerrah arkadaşa başvurmanız gereklidir.

KORUNMALI MIYIM?
Hocam 24 yaşındayım, ilk ilişkimde de sonrakilerde de boşalma sürem bir dakika bile sürmüyor. Ne yapabilirim? Korunarak mı ilişkiye girmeliyim?
CEVAP
Evet,
korunmalısın. Ama önce kendinden korumak gerekir ki biraz ağırdan al... Bu ne sürat! Boşalma süren kısa. Prezervatif süreyi uzatabilir. Ama kalıcı tedavi bence mantıklı. Şikayetinin tedavisi var. Boş yere reçetesiz ilaç, sprey kullanma. En iyisi bir üroloji uzmanına başvur.

İDRARIMDA YANMA OLUYOR
Benim eşim 46 yaşında. Daha önceden bilinen bir böbrek taşı vardı. Sonradan ağrısı olunca doktora gittik taşın kanala düştüğü söylenmişti. Şimdi idrarında yanma oluyor.
İdrarını yaptıktan sonra yanması var. Hocam bu taştan dolayı mı?

CEVAP
Çok büyük ihtimalle böbrek taşı idrar kanalına düşmüştür, taşın büyüklüğü ve bulunduğu yere göre de tedavisi değişmektedir. İlaçlı böbrek filmi yada tomografi çektirmesi gerekir. Bu sonuçlarla üroloji uzmanına başvursun.

3. DERECE VARİKOSELİM VAR!
n Hocam benim çift taraflı varikoselim var. Bunun için değişik doktorlara gittim ama kafam çok karıştı. Birisinde ultrasonda varikosel çıktı 3.derece dediler, diğerinde ise muayenede varikosel çıkmadı normal dediler. Benim iyice kafam karıştı doktor bey, ne yapabilirim?
CEVAP
Değerli okurum, ultrasonda damar genişlemesi varsa ve ileri derecede ise muayenede de çıkmama gibi bir durumu olmaz. Bence mutlaka bir spermiyogram yaptırsan iyi olur. Muayeneyi de tekrar yaptırmak lazım. Ancak bu ertelenecek bir sorun değil. Lütfen en kısa zamanda işin uzmanına yani bir üroloğa başvur.