Boşa çabalıyorum

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Şubat 2011 Güncelleme 12 Şubat 2011, 00:00
Boşa çabalıyorum

İÇİNDEKİLER

Doktor bey, cinsel ilişki yaşadığımda erkenden boşalıyorum, sonrasında tekrar ilişki denememde ise hiç zevk alamıyorum. Sonrasında dakikalarca çabalıyorum gene de boşalamıyorum. 24 yaşındayım ve nadiren ilişkiye giriyorum. Ne yapmam gerekir acaba?

CEVAP
Bir kere düzenli bir şekilde ilişki yaşamalısın. Zamanla elbette düzene girecektir ama benim tavsiyem bu konuda profesyonel bir yardım almandır. Erken boşalma için tedavi yapılabilir. Bu sorun düzeldikten sonra da diğer problemlerin düzelecektir. Gerekirse de geçici olarak ilaç tedavisi alabilirsin.

AŞAĞIYA EĞİLİYOR
İyi günler hocam, 6 aydır benim önemli bir şikayetim var. O da sertleşme sorunu. 27 yaşındayım ve evliyim. Hastaneye gitmeye çekiniyorum. Sertleşmem tam olmuyor, olduğunda ise aşağı doğru eğiliyor. Bunun ilaç tedavisi var mı?

CEVAP
Değerli okurumuz, bir sürü şikayet yazmışsın, eğrilik diyorsun, sertleşme diyorsun, hepsi birbirine karışmış gibi görünüyor. Çekinmeyi utanmayı bırak ve bir doktora başvur. Eğriliğin varsa bu ilaçla düzelmez ama sertleşme bozukluğun ilaçla düzelebilir.

HALA KORUNUYORUZ
Biz 2 yıldır evliyiz hocam, eşim sperm tahlili yaptırdı. Tahlilde morfoloji dedikleri şey düşük çıkmış, onun haricinde problemi yok. Hiçbir doktora da göstermedik daha, halen de korunuyoruz. Sonuçlar hakkında ne dersiniz diye yazdım. Sağ olun.

CEVAP
Hanımefendi, eşinizin sperm değerleri normal seviyelerde çıkmış, haklısınız. Evet, sadece morfolojiniz düşük çıkmış ama çok da değil. Niçin sperm tahlili yaptırdınız tam anlamadım. Çünkü korunuyorsunuz. Benim size tavsiyem varikosel var mı, yok mu diye bir muayene yaptırmanız olacaktır.

EŞİM KORKUYOR
Eşimde muayene sırasında varikosel teşhisi konuldu. Ameliyat önerdiler. Sperm sayısı da çok düşük çıktı. Doktor bey, yalnız eşim ameliyattan korkuyor. Ne yapabiliriz? Siz ne dersiniz?

CEVAP
Anlattığın değerlere göre ameliyat olmasından başka çaresi yok gibi duruyor. Varikosel ameliyatı günübirlik yapılan bir ameliyat ve şu durumda tek yapılacak şey de ameliyat açıkçası. Korkusu ve endişesi yersiz.

RİSK BİTTİ Mİ?
DOKTOR bey, 35 yaşındayım evliyim ve doğum kontrol yöntemi olarak bundan 3 hafta önce sperm kanallarımı bağlattım. Ne zaman ilişkiye girmem gerekir. Hamilelik riski ne zaman ortadan kalkar? Şimdiden teşekkür ederim.

CEVAP
VAZEKTOMİ dediğimiz sperm kanallarının bağlanması erkekte en bilinen doğum kontrol yöntemi. İyi yapmışsınız. Sizin için en garantisi iki ay boyunca korunmadan ilişkiye girmemeniz. Sonra da bir sperm tahlili ile kontrol edilmeniz. İşinizi sağlama bağlamak için sperm hücresinin olmadığının ispat edilmesi gerekir. Böylece riskin ortadan kalktığını