Para biter cinsel sorunlar başlar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ocak 2011 Güncelleme 30 Ocak 2011, 00:00
Para biter cinsel sorunlar başlar

İÇİNDEKİLER

Doktor bey 43 yaşındayım. Daha önceden böyle bir şikayetim yokken işlerim bozulup mali problemler yaşamaya başladıktan sonra diye düşünüyorum, bir cinsel isteksizlik ile birlikte sertleşme bozukluğu başladı. Bir kez hastaneye gittim psikolojim için bir ilaç yazdılar ama faydası olmadı bana. Hocam ne yapabilirim?
CEVAP
ASLINDA bu semptomlar sıklıkla kadınlarda görülür. Para bitince aşk biter, cinsel isteksizlik başlar. Adamın yüzünü bile görmek istemez. Erkekteki cinsel isteksizlik ise genellikle psikolojik nedenlerden kaynaklanmaktadır. Sertleşme bozukluğu da psikolojik olabilir. Tabii altta organik bir şey de olabilir. Onun için başka bir neden olup olmadığını araştırmak üzere doppler ultrasonografi yaptırmak ve tedaviyi de buna göre ayarlamak gerekmektedir.

ALTINI ISLATIYOR
DOKTOR bey, benim kızım 5.5 yaşında. Hocam hala geceleri yatağını ıslatıyor. Tuvalete sık götürmeye çalışıyorum, içtiği suyu da azalttım ama gene de devam ediyor. Hangi doktora götürmeliyim bilemiyorum.
CEVAP
HOCAM ne yaptın sen, çocuğu susuzluktan telef edeceksin! Altına kaçırıyor diye su kesilir mi hiç? Biz 6 yaşına girmiş çocuklar halen alt ıslatıyorsa tedavi ediyoruz. Yani bir süre daha bekleyin ve halen alt ıslatma sorunu devam ederse o zaman üroloji uzmanına başvurun. Bu sırada tuvalet eğitimini baskı yapmadan vermek gerekir. Sabırlı olun.

FITIK TEHLİKELİ Mİ?
2 YAŞINDA oğluma kasık fıtığı teşhisi kondu. Kasık fıtığı önemli mi? Ameliyatı tehlikeli midir?
CEVAP
DEĞİLDİR! Sadece biraz geç kalmanız sıkıntıya yolaçabilir. Kasık fıtığı eğer barsak tıkanmasına neden olursa, tehlikelidir. Ameliyatı ise kolay bir operasyondur. Ameliyattan başka da bir tedavi yöntemi yoktur.
Sadece bir yaşından küçük çocuklarda ameliyat için acele etmiyoruz. Bir yaşına kadar beklemekteyiz.

YARIM SÜNNETLİ DOĞDU
OĞLUMUZ yarı sünnetli doğdu. Gene de sünnet ettirmeli miyiz?
CEVAP
BİR müdahale şart, ancak sünnet değil, operasyon gerekli... Yarım sünnetli olma durumunda genellikle sünnet yaptırmak sakıncalı olmaktadır. Bu ameliyatta sünnet derisi kullanılacağı için sünnet yaptırmadan önce bir üroloji uzmanına götürmeniz gerekir.